Acasă Dosar Unde va ajunge uriasa avere a miliardarului Dan Petrescu, mort in accidentul...

Unde va ajunge uriasa avere a miliardarului Dan Petrescu, mort in accidentul aviatic din Milano

118

Dan Petrescu, considerat cel mai bogat român, a murit în urma unui accident aviatic, după ce s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni în Milano. În avion se aflau soția și fiul lui Dan Petrescu, amândoi decedând în urma tragicului accident.

Astfel, averea lui Dan Petrescu ar urma să fie moștenită de Anca Surugiu, femeie de afaceri și, scrie B1TV, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu. Tot ea ar fi cea care urmează să îi preia averea. De altfel, ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile și era împuternicită, spun sursele Gândul.

Anca Surugiu a depus documentele pentru a obține PUZ pentru un bloc pe strada Kiseleff și a fost implicată şi în dezvoltarea, în 2017, a unui alt proiect de lux pe strada Mircea Eliade, în apropiere de ambasada Kuweitului, prin firma Alex Global, unde compania sa, Business Management System, deține circa 21% dintre acțiuni.

Aceasta, scria presa vremii, era parteneră cu oamenii de afaceri Dan Petrescu care, potrivit informaţiilor care circulă în mediul de afaceri, ar fi fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar. Aparent, acesta deţine circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan.

Omul de afaceri Dan Petrescu ar fi una dintre cele opt persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică. Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit la Milano, în nordul Italiei, la scurt timp după ce decolase către Sardinia. În aeronavă ar mai fi fost atât soția, cât și fiul magnatului.

Din primele informații, se pare că avionul prăbușit în Milano era un model PC cu 12 propulsoare. Acesta a părăsit țara noastră pe data de 30 septembrie, conform înregistrărilor oficiale.

Totodată, se pare că avionul se afla în urcare în momentul în care unul dintre motoare ar fi cedat, iar ulterior aeronava a căzut peste clădirea aflată în renovare și a luat foc.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos