Acasă ACTUALITATE Cine va fi prima persoana din Romania vaccinata impotriva Covid-19

Cine va fi prima persoana din Romania vaccinata impotriva Covid-19

385

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat la Digi24 că prima persoană care se va vaccina anti-Covid în România va fi un cadru medical dintr-unul dintre cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei cu pandemia.

„Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale” care vor primi primele doze de vaccin, a declarat Valeriu Gheorghiță în emisiunea În fața ta de la Digi24.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că statele membre UE lucrează la realizarea unui conținut unitar de imagine pentru acest moment al demarării campaniei de vaccinare.

„Avem un scenariu pe care îl pregătim foarte minuțios, pentru că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit, nu doar la nivel național, ci la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video pentru prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene, care, foarte probabil, va fi disponibil pentru toată lumea”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos