Radu Tudor, realizator la Antena 3, a anuntat marti ca Marcel Ciolacu este din nou la spital. „Nu e bine”, concluzioneaza Tudor.

„Nu e bine: liderul PSD Marcel Ciolacu se intoarce la spital. Liderul PSD Marcel Ciolacu nu se simte bine nici azi. Duminica, el a avut un episod de pre-lesin in timpul unei conferinte de presa. S-a dus la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central cu propria masina, unde a fost supus unor investigatii”, a scris Tudor pe blog.

Spitalul Militar a anuntat, duminica, printr-un comunicat de presa ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o cadere de calciu.

„In conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane si pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman, domnul Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, s-a prezentat, in cursul acestei zile, la Unitatea Primire Urgenta a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unitatii noastre, s-au efectuat o serie de investigatii clinice, paraclinice si de laborator. Coroborand aceste date cu datele testelor imagistice, precum si cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de catre specialisti in medicina de urgenta, ATI, neurologie si cardiologie, a rezultat diagnosticul de: episod lipotimic recent – in observatie etiologica, hipocalcemie frusta”, se arata in comunicatul transmis duminica de Spitalul Militar.

Unitatea medicala mentioneaza ca, in conformitate cu procedurile, lui Marcel Ciolacu i s-au recoltat probe si pentru COVID-19, rezultatul testului rapid fiind negativ, iar testul PCR este in lucru.

„Tratamentul urmat de pacient in unitatea noastra a constat in reechilibare hidro-electrolitica. La acest moment, starea pacientului este una stabila, cu evolutie favorabila, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandari medicale de continuare a investigatiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a starilor de suprasolicitare si a stresului, regim alimentar si hidratare corespunzatoare”, a anuntat Spitalul Militar.

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, l-a invinovatit pe Klaus Iohannis pentru ca Marcel Ciolacu a lesinat, duminica, in conferinta de presa a partidului.

Stanescu a sustinut ca Ciolacu a fost foarte afectat de acuzatiile presedintelui Iohannis privind o „intelegere” cu Viktor Orban privind autonomia Tinutului Secuiesc.

”Eu am petrecut foarte mult timp cu el in ultima perioada. Foarte mult l-a afectat ca a fost acuzat de tradare nationala de catre presedinte. Marcel vine dintr-o familie de militari, tatal sau fiind unul dintre cei mai buni piloti pe care i-a avut Romania si sigur ca a fost foarte afectat. E complicat la un asemenea nivel cand presedintele Romaniei acuza al treilea om in stat de tradare nationala. E un lucru foarte complicat.

A fost si starea de oboseala, volumul foarte mare de munca, probabil si conditiile din sala de conferinta care este undeva la subsol si nu e foarte bine aerisita. Asa se intampla, clachezi. Marcel nu avea probleme de sanatate, am discutat ore multe cu el, nu avea istoric medical sau ceva care sa atraga atentia”, a declarat Paul Stanescu la Antena 3.

O declaratie similara a facut si purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu. ”Sigur au fost si atacuri nedemne si vorbesc de cel al presedintelui Iohannis legat de tradare, care au avut un impact emotional, dar nu si-au pus amprenta asupra sanatatii fizice cel putin pana astazi”, a afirmat Lucian Romascanu.