4 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăACTUALITATECiolacu ii ia de prosti pe toti bucurestenii: ”Nu a fost niciun...

Ciolacu ii ia de prosti pe toti bucurestenii: ”Nu a fost niciun scandal la metrou”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că angajaţii de la metroul din Capitală, care au protestat vineri, ar fi trebuit să îşi comunice nemulţumirile şi i-a criticat pe actualii guvernanţi afirmând că i-au jignit pe oameni.

”Nu a fost niciun scandal la metrou. Când nu îţi convine ceva, când eşti la guvernare, nu poţi să îi faci pe toţi terorişti. Nu poţi să îi jigneşti pe oameni. Cum adică sunt terorişti cei de la metrou? Cei au greşit sindicaliştii este faptul că trebuiau să facă o conferinţă de presă, presupun că a fost ceva spontan, trebuiau să anunţe situaţia în care se află. Nu s-a mai discutat dacă sunt îndreptăţiţi sau nu să îşi revendice anumite drepturi. Dar tu, guvern, nu ai niciun drept să ieşi să faci terorişti sindicaliştii şi românii pentru că ei văd lucrurile altfel decât tine”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Prima TV.

Ciolacu a vorbit despre lipsa de comunicare între Ministerul Transporturilor şi conducerea Metrorex.

”De ce s-a ajuns aici? Nu cumva e o lipsă de comunicare între Ministerul Transporturilor şi conducerea Metrorex şi oamenii de la Metrorex? Au fost schimbate consiliile de administraţie de la Metrorex? Ei, acum ar trebui schimbate din nou. Am văzut şi ministrul de Interne că a acuzat. Domnul Bode nu a fost cumva ministrul Transporturilor? Un an şi ceva, până acum? care este singurul ministru care a luat măsuri împotriva acelor spaţii comerciale despre care discutăm? Domnul Lucian Şova a luat aceste măsuri. Nu ştiu ce este legal sau nu acolo. Eu cu domnul Rădoi am comunicat ultima oară când eram vicepremier. Probleme de serviciu, era normal”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD este de părere că angajaţii metroului bucureştean au fost îndreptăţiţi să ceară unele drepturi.

”Cred că au fost îndreptăţiţi să ceară anumite drepturi. Trebuiau să comunice. Poate au fost trataţi cum sunt trataţi românii, arogant. Ştiţi care este rolul Avocatului Poporului? De a monitoriza puterea. Normal că Avocatul Poporului spune şi urmăreşte ca drepturile mele, ale dumneavoastră, ale românilor, să nu fie îngrădite, să fie respectată Constituţia. Vii la guvernare şi spui, trebuie să schimbăm Avocatul Poporului. Cine a auzit de aşa ceva? Ăla e rostul Avocatului Poporului. Am fost acuzaţi că am atacat statul de drept. Acelaşi lucru îl fac şi ei. Schimbarea de la TVR şi radio. sunt televiziunile publice. Schimbi consiliile de administraţie. Nu vii şi tragi la sorţi, ştim toţi, a zis primul ministru, că s-a tras la sorţi fiecare ce are. Asta e depolitizarea?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de angajaţi ai Metrorex au cobotât pe calea de rulare.

Metrorex a depus o plângere pentru încălcarea legii privind terorismul, iar ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a depus o plângere la DNA.

Ultimele stiri