Acasă ACTUALITATE Premierul Cîțu anunță măsuri dure după scandalul de la metrou: ”Nu voi...

Premierul Cîțu anunță măsuri dure după scandalul de la metrou: ”Nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot”

67

Premierul Florin Cîţu a anunţat, duminică, pe Facebook, mai multe măsuri după protestul de la metrou, transmițând că nu va permite ca guvernul să fie șantajat de ”un grup de oameni organizaţi în stil mafiot”.

„Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

  • recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi;
  • constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor;
  • Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi;
  • instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală;
  • sesizări penale care au fost deja făcute”.

Cîțu a mai precizat că orice negociere va fi făcută „cu respectarea strictă a legii”.

„În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continuă!”, a mai scris premierul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos