30.5 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATEPrefectul Capitalei a anuntat cand se inchid scolile in Bucuresti

Prefectul Capitalei a anuntat cand se inchid scolile in Bucuresti

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a vorbit, duminică, pe B1 TV despre momentul în care Bucureștiul va trece de pragul critic al ratei de infectare cu COVID-19 de 7,5 la 1000 de locuitori, după care restricțiile se înăspresc.

Întrebat cât de repede vom trece la restricții mai dure, în momentul în care Bucureștiul va atinge indicele limită, Prefectul a declarat că măsurile vor intra în vigoare în 48 de ore.

Conform Hotărârii de Guvern, în momentul în care se atinge pragul respectiv aveam la dispoziție 48 de ore să dăm o nouă hotărâre de CMBSU pentru a intra pe scenariul următor.

„Activitatea școlilor nu va fi afectă de trecerea infectărilor peste 7,5 la mia de locuitori. Scenariul de 7,5 este prevăzut în Hotărârea de Guvern și nu prevede nimic despre scoli, doar despre activitatea agenților economici și deplasarea de la domiciliu. Regimul școlilor este stabilit prin Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății și acolo se prevede ca închiderea lor se produce doar în cazul în care se prevede carantină”, a spus prefectul Capitalei.

Ultimele stiri