Acasă ACTUALITATE Ciolacu le arata pisica celor de la USR PLUS si anunta ca...

Ciolacu le arata pisica celor de la USR PLUS si anunta ca PSD vrea la guvernare: ”Am propus un guvern de uniune nationala”

251

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, dupa intalnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis, ca a propus formarea unui guvern de uniune nationala care sa fie condus de Alexadru Rafila.

„Am mentionat faptul ca acele negocieri ridicole, pe langa Constitutie de la Vila Lac 1 nu au ce cauta intr-o democratie reala si vom astepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie.

Am mentionat ca Romania trece printr-o perioada complicata, atat in ceea ce priveste din punctul… o criza economica, pe langa cea sanitara. Apreciem ca un guvern de uniune nationala este cea mai buna solutie pentru Romania. Normal, partidul care a castigat alegerile trebuie sa desemneze primul ministru, in persoana lui Alexandru Rafila”, a declarat Ciolacu, dupa discutiile cu Iohannis.

Ciolacu a mai sustinut ca Iohannis a felicitat PSD-ul.

„Propunerea noastra de premier este dr. Alexandru Rafila, l-am prezentat la Cotroceni. L-am prezentat impreuna cu programul nostru de guvernare. Presedintele ne-a felicitat si a recunoscut ca PSD a castigat alegerile. A spus ca propunerea de premier a PSD este o propunere onorabila”, a mai spus Ciolacu.

El a recunoscut ca a vorbit cu liderul AUR, George Simion, la telefon insa a refuzat sa spuna cine a sunat primul: „Nu am avut o intalnire personala cu dl Simion, ci doar o discutie telefonica. A fost o discutie cu un viitor coleg din parlament despre cum functioneaza parlamentul. Ne-am contactat unul pe altul, am facut rost unul de telefonul celuilalt. Nu are nici o relevanta cine a sunat primul”.

Presedintele Klaus Iohannis le-a solicitat liderilor PSD, in debutul consultarilor de la Palatul Cotroceni, sa arate ce solutii au si pentru formarea unei majoritati parlamentare.

„Bine ati venit, tema discutiei de astazi este evidenta, doresc sa stiu opinia dvs. despre formarea unei majoritati, o varianta, doi, despre formarea unui guvern si alte probleme”, a spus presedintele Iohannis.

Intalnirea a durat mai putin de 20 de minute.

Inainte de sosirea presedintelui in sala, Dincu a pomenit numele lui George Simion in fata celorlalti lideri PSD.

Iohannis a anuntat in numeroase randuri ca exclude desemnarea unui premier din partea PSD.

Presedintele Klaus Iohannis discuta luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in viitorul Parlament, in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPartidele sunt invitate astăzi la Cotroceni pentru discutii referitoare la noul Guvern. PSD anunta ca face scandal, AUR circ!
Articolul următorÎncă un deputat PSD trimis în judecată pentru fapte de corupție!