34.1 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEPartidele sunt invitate astăzi la Cotroceni pentru discutii referitoare la noul Guvern....

Partidele sunt invitate astăzi la Cotroceni pentru discutii referitoare la noul Guvern. PSD anunta ca face scandal, AUR circ!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...


PSD și PNL au anunțat componența delegației care va merge la Cotroceni să negocieze cu Klaus Iohannis numele viitorului premier al României. Din echipă fac parte Marcel Ciolacu, Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea si Vasile Dincu.

Și PNL a anunțat echipa sa în urmă cu puțin timp. Componența este următoarea:Ludovic OrbanFlorin CîțuRaluca TurcanRareș BogdanIulian DumitrescuRobert SighiartăuȘi UDMR a anunțat care este echipa de negociatori pe care îi trimite la Cotroceni. Persoanele care vor participa mâine la Cotroceni din partea UDMR: Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakariás, Bíró Rozália, Antal Árpád.

AUR va merge luni, la Palatul Cotroceni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea viitorului premier, din delegaţie urmând a face parte George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă, Diana Şoşoacă.

Preşedintele Iohannis va discuta luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Şeful statului i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD, PNL, ai Alianţei USR PLUS, Alianţei pentru Unirea Românilor şi UDMR, dar şi pe cei ai minorităţilor naţionale.

Consultările vor avea loc după următorul program: Partidul Social Democrat (PSD) – ora 11,00; Partidul Naţional Liberal (PNL) – ora 12,00; Alianţa USR PLUS – ora 13,00; Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – ora 14,00; Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) – ora 15,00; minorităţile naţionale reprezentate în Parlament – ora 16,00.

Pe de alta parte, senatoarea Diana Iovanovici Sosoaca a anuntat, duminica seara, la Romania TV ca refuza sa isi faca testul de coronavirus in vederea participarii la consultarile de la Cotroceni. Sosoaca refuza sa poarte masca de protectie, sustinand ca are scutire medicala.

„Sa organizeze aceste consultari intr-un cadru medical specializat. Sa-si ia un costum special. Eu nu-mi fac acest test Covid-19. Nu ma poate nimeni obliga sa-l fac. Este pozitia mea. N-am stiut de acest test. Eu resping categoric sa se efectueze un test pe mine si invoc Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 si Conventia de la Oviedo. Nu consimt la asemenea test.

Domnul presedinte Iohannis sa faca consultarile online daca se teme. Singurul virus pe care il putem transmite e virusul patriotic”, a declarat Sosoaca.

Conducerea AUR a decis cine va face parte din delegatia care va merge la Palatul Cotroceni pentru consultari cu presedintele Iohannis in privinta nominalizarii premierului. Diana Iovanovici Sosoaca, senatoarea care s-a remarcat deja printr-un comportament public foarte zgomotos si agresiv, va fi printre membrii delegatiei.

Componenta oficiala a delegatiei AUR: George Simion, Claudiu Tarziu, Ringo Damureanu, Dan Tanasa, Diana Sosoaca.

Ultimele stiri