Acasă Neamt Ciolacu prins cu minciuna! Cum a incercat sa acopere ilegalitatile grave ale...

Ciolacu prins cu minciuna! Cum a incercat sa acopere ilegalitatile grave ale baronului PSD de Neamt!

151

Directia de Sanatate Publica Neamt a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca pentru marirea capacitatii sectiei ATI de la SJU Neamt pentru pacientii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele functionale de la etajul 2, prin construirea unui perete. „Aici urmau sa fie tratati pacientii pozitivi, in doua saloane de cate 8 paturi. Pana la acel moment, pacientii pozitivi erau tratati la etajul 3”. Pentru aceste modificari, spitalul nu a solicitat avizul DSP. „Reconfigurarea sectiei ATI si mutarea pacientilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizata fara aviz, in ziua de 14 noiembrie 2020”, mai spune sursa citata.

Avand in vedere informatiile aparute in cursul zilei de astazi, 15 noiembrie 2020, referitoare la avizarea modificarilor de structura si mutarea pacientilor pozitivi COVID -19 de la etajul III la etajul II al Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, in vederea informarii corecte a opiniei publice, facem urmatoarele precizari:

1. Sectia A.T.I. din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt a functionat, anterior desemnarii acestei unitati sanitare ca spital suport COVID-19, prin Ordinul ministrului sanatatii nr.555/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, la etajul II – Pavilion Chirurgical, fiind autorizata sanitar cu un numar de 24 de paturi.

2. La data de 26 martie 2020, Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a solicitat avizul D.S.P. Neamt in vederea modificarii structurii sectiei A.T.I., astfel:

– 10 paturi pentru pacientii pozitivi COVID-19 cazuri grave – pacienti intubati si cu potential de agravare, la etajul III – Pavilionul Chirurgical

– 24 de paturi de la etajul II pentru pacientii suspecti in asteptarea rezultatelor si pacientii negativi, care inca se aflau internati in spital si necesitau tratament pe terapie intensiva.

Aceasta solicitare a fost avizata favorabil de D.S.P. Neamt.

3. La data de 13.04.2020, Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a revenit cu o noua modificare de structura in vederea avizarii de catre D.S.P. Neamt, care nu a vizat Sectia A.T.I.

4. Unitatea sanitara a functionat cu aceasta structura avizata de D.S.P. Neamt, pana la data de 14 noiembrie 2020.

5. Pentru marirea capacitatii sectiei A.T.I. pentru pacientii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele functionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau sa fie tratati pacientii pozitivi, in doua saloane de cate 8 paturi. Pana la acel moment, pacientii pozitivi erau tratati la etajul III.

Pentru aceste modificari, unitatea sanitara nu a solicitat avizul Directiei de Sanatate Publica Neamt.

Reconfigurarea sectiei A.T.I. si mutarea pacientilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizata fara aviz, in ziua de 14 noiembrie 2020.

Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si oricare unitate sanitara cu paturi, au obligatia de a solicita si de a obtine, anterior intervenirii vreunei modificari, fie de structura, fie de circuite functionale, avizul directiilor de sanatate publica judetene”, arata comunicatul de presa al DSP Neamt.

Managerul Spitalului Judetean Neamt Lucian Micu a precizat ca ambele etaje erau folosite ca sectii ATI, erau avizat de catre DSP Neamt si pacientii erau frecvent mutati intre sectii.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene preciza ca sectiile ATI de la SJU Neamt au avizul DSP cu privire la circuite.

„Tin sa precizez ca in ultima perioada nu s-au mutat echipamente si nu s-a intervenit in niciun fel pe instalatiile din ATI. Decizia mutarii pacientilor internati la ATI de la etajul 3 la etajul 2 a fost determinata de motive exclusiv medicale pentru a se asigura o mai buna supraveghere a bolnavilor. S-a urmarit extinderea sectiei de ATI, pentru a putea prelua un numar mai mare de pacienti pozitivi, dar in momentul produceri incendiului, spatiul in care s-au facut lucrarile nu era functional. El se afla intr-o zona diferita fata de cea in care s-a produs incendiul. Acest demers de extindere nu a afectat in niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele doua sectii ATI, situate la etajele 2 si 3 ale SJU au aviz de la DSP cu privire la circuite. A existat insa o suprasolicitarea a sectiei ATI din cauza numarului mare de pacienti internati in contextul pandemiei de coronavirus”, a declarat Ionel Arsene, printr-un comunicat de presa al PSD.

Si seful PSD, Marcel Cioalcu, a avut o iesire agresiva.

„Manipularea ordinara si minciuna penelistilor trebuie sa ia sfarsit! Iata avizele si autorizatia DSP care demonstreaza ca sectia ATI de la etajele 2 si 3 ale Spitalul Judetean Neamt functiona in legalitate. Orban si prefectul de Neamt trebuie sa se opreasca cu minciunile, din respect pentru cei care au murit acolo!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Zece pacienti au murit in urma unui incendiu care a izbucnit sambata la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt. Alte sapte persoane, inclusiv medicul Ioan Catalin Denciu, care a incercat sa salveze bolnavii, au fost ranite.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos