Acasă Neamt PSD n-a înțeles absolut NIMIC și cheamă partidele la negocieri pentru a...

PSD n-a înțeles absolut NIMIC și cheamă partidele la negocieri pentru a pune un director nou la spitalul din Piatra Neamț

153

Reprezentanții partidelor care fac parte din forul legislativ nemțean sunt invitați de către PSD și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la discuții pe tema desemnării unei persoane care să preia managementul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Decizia vine după tragedia provocată tocmai de ingerința politicului în sănătate.

Întâlnirile vor avea loc marți, la sediul Consiliului Județean Neamț.

„Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, aflat în subordinea Consiliului Județean, se confruntă cu foarte mari probleme din cauza tragediei înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, când în incendiul înregistrat la Secția ATI au pierit 10 persoane care erau ventilate mecanic, fiind infectate cu virusul SARS CoV-2. Ca urmare a acestui regretabil incident, directorul și-a anunțat demisia din funcție, ceea ce mă obligă, în calitate de președinte al Consiliului Județean, să iau o decizie în privința managementului acestei unități medicale. Așa că marți, 17 noiembrie, începând cu ora 9.30 și până la 11.30, vreau să am o întâlnire cu reprezentanții partidelor care fac parte din forul legislativ nemțean și să discutăm împreună asupra celei mai potrivite persoane care să preia conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. De la 9.30 îi aștept pe reprezentanții PNL, la 10 – pe cei ai USR, la 10.30 – PMP, la 11.00 – ProRomânia și de la 11.30, pe colegii social-democrați. De aceea lansez invitația către toate formațiunile care au reprezentanți în noua structură. Din partea fiecărui partid vor participa câte 3 persoane“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Propunerile făcute de către liderii politici vor fi înaintate șefilor de secții și Comitetului Director al SJU Piatra Neamț.

„Sper ca după ziua de mâine să reușim să readucem unitatea la normalitate și o nenorocire cum a fost cea de acum 2 seri să nu se mai repete niciodată, nicăieri! Regrete eterne pentru nemțenii care au sfârșit atât de tragic! Sunt cu sufletul alături de familiile greu încercate“, a mai spus Ionel Arsene, informează Mediafax.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos