Acasă ACTUALITATE Ciolacu se descotoroseste de Olguta: „PSD a cazut la 18% dupa ce...

Ciolacu se descotoroseste de Olguta: „PSD a cazut la 18% dupa ce Iohannis a fost facut ‘nazist’ de anumiti colegi de-ai mei”

916


Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca PSD a pierdut foarte multe voturi pentru ca „l-a injurat” pe Klaus Iohannis. El a spus ca PSD a scazut la 18% dupa ce liderii partidului l-au catalogat drept „nazist” pe Klaus Iohannis. „Daca am fost de doua ori prosti, trebuie sa continuam in aceeasi logica?”, declara Ciolacu pe acelasi subiect, in urma cu o saptamana.

„Nu sunt adeptul, am vazut ca mi se aduce aceasta… Tot timpul mi se spune ca nu il injur suficient pe Iohannis sau pe Orban sau… Am vazut eficienta politica, pana la urma politica se face pe voturi. Eficienta politica cand tot PSD-ul sau anumiti colegi de-ai mei din PSD toata ziua erau la televiziuni si il faceau nazist, neamt. Acea eficienta a fost ca la un moment dat partidul a ajuns la 18% si a pierdut atat alegerile parlamentare cat si prezidentiale. (…) In acest moment, trendul este crescator”, a declarat Ciolacu la B1 TV.

„Am vazut si parerile unora din interiorul partidului, si din afara partidului ca trebuie sa il suspendam pe Iohannis, ma mir ca nu mi-au cerut sa vin si cu un proiect de lege de amnistie si gratiere, ca sa rasturnam iarasi masa”, a mai spus Ciolacu.

Unul dintre liderii PSD care l-au catalogat drept „nazist”pe Iohannis este Lia Olguta Vasilescu, pe care Ciolacu vrea acum sa o faca prim-vicepresedinte al PSD, alaturi de Gabriela Firea.

„Domnul Klaus, cred deja se si vede sef de lagar de concentrare si toti PSD-istii bagati acolo la reeducare”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3, in noiembrie 2019.

Pe 24 august 2018, Olguta Vasilescu a criticat declaratia presedintelui Iohannis in care spunea ca PSD a gazat romanii la protestele din 10 august. Fostul ministru al Muncii preciza atunci ca afirmatiile acestuia nu sunt demne de un sef de stat si „ca neamt, sa vorbesti de gazare trebuie sa ai mult curaj”.

In urma cu o saptamana, Marcel Ciolacu a declarat la Romania TV ca PSD pierde voturi daca il mai ataca pe presedintele Iohannis. „Daca am fost de doua ori prosti, trebuie sa continuam in aceeasi logica?”, a spus Ciolacu.

Solicitat sa comenteze acuzatiile unor pesedisti la adresa sa, conform carora ar fi prea „moale” fata de Klaus Iohannis, Ciolacu a dat un raspuns surprinzator. El a spus ca PSD pierde voturi daca il mai ataca pe presedinte.

„Cand a fost injurat Iohannis si facut in toate felurile de anumiti lideri sau pseudo-lideri, cum se intitulau ei in acel moment, care au fost scorurile partidului? Ce s-a intamplat la ultimele alegeri? Nu cumva presedintele Iohannis de fapt asta urmareste? Daca am fost de doua ori prosti, trebuie sa continuam in aceeasi logica? Eu nu o sa intru in aceasta logica, categoric, cu toate costurile si cu toate criticile anumitor colegi”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos