18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăACTUALITATERenate Weber, ”Avocatul Poporului„: Este strigator la cer sa impozitezi pensiile speciale

Renate Weber, ”Avocatul Poporului„: Este strigator la cer sa impozitezi pensiile speciale

in:

Stiri pe acelasi subiect

Avocatul Poporului, Renate Weber, a continua sa atace fulminant legea de impozitare a pensiilor speciale cu 85%. Ea a sustinut ca este vorba despre o „dubla impozitare”, afirmand ca „este strigator la cer sa faci asa ceva”. Ea s-a folosit si de numele lui Augustin Lazar, fost procuror general, pentru a-si argumenta decizia.

„Noi nu putem sa nu reactionam acolo unde este evidenta incalcarea Constitutiei. Ea afecteaza niste drepturi. Lumea merge pe ideea asta cu ‘pensiile nesimtite’ si asa mai departe. Eu am semnat inclusiv ca domnul Augustin Lazar, da?, sa fie protejat de Constitutie. Iertati-ma, dar nu cred ca este cineva in tara asta sa creada ca eu am vreun sentiment de simpatie fata de domnul Augustin Lazar. Dar unde-i vorba de principii, nu prea ai de ales.

Ei au spus ca taxeaza pensiile care sunt peste un anume cuantum. Taxa aia nu e taxa, pentru ca atunci cand platesti o suma de bani si obtii un serviciu. In realitate este o impozitare, au facut o dubla impozitare. Impozitul de 10 % pe care il plateste fiecare pensionar nu l-au sters, vi se pare normal?

De ce nu ne gandim la imensa majoritate a oamenilor militari. Eu nu au pensii foarte-foarte mari, sunt undeva la 3-4-5.000 de lei. Dvs. intelegeti ca oamenii astia o sa plateasca un impozit de doua ori? Numai pentru ca o data e impozit fiscal si o data i-au spus taxa? Vi se pare corect? Este strigator la cer sa faci asa ceva.

(…) Sunt sigura ca in Parlament unii au stiut, facut legea special asa, fiind siguri ca va cadea la CCR”, a declarat Weber intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

„Lumea nu vrea sa vada un lucru. Daca elimini pensiile speciale nu asiguri de fapt cresterea pensiilor oamenilor amarati din tara asta. Ca sa nu mai vorbesc de minciuna teribila care circula in multe medii ca Avocatul Poporului are pensie speciala”, a mai spus Weber.

Citeste continuarea pe aktual24.ro.

Ultimele stiri