Acasă ACTUALITATE Cîțu către PSD: „Provocare pentru Ciolacu si gasca lui. Gasiti o alta...

Cîțu către PSD: „Provocare pentru Ciolacu si gasca lui. Gasiti o alta tara care creste pensiile cu o suma atat de mare”


Ministrul Finantelor, Florin Citu, le transmite pesedistilor ca „v-am dat sah-mat”. „Gasiti o alta tara care creste pensiile si investitiile si mai ales aratati cand a crescut PSD pensiile cu o suma mai mare?”, spune Citu.

„Socialistii sunt disperati. Tipa, ameninta, se vaita. De ce? Pentru ca am aratat ca desi suntem in perioada de criza economica am reusit sa facem investitii record si sa marim pensiile mai mult decat a facut-o PSD vreodata.

Oticat ar tipa socialistii cifrele nu le pot schimba. PNL a crescut punctul de pensie cu 177 de lei si pensia minima cu 94 de lei.

Provocare pentru Ciolacu si gasca lui. Gasiti o alta tara care creste pensiile si investitiile si mai ales aratati cand a crescut PSD pensiile cu o suma mai mare ?

V-am dat sah mat”, a scris Citu pe Facebook.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat vineri ca majoritatea PSD din Parlament va modifica major ordonanta guvernului de rectificare bugetara, prin care se prevede si cresterea pensiilor cu 14%.

„O rectificare a razbunarii fata de popor! O rectificare bugetara care nu rezolva niciuna dintre marile probleme ale tarii, facuta in bataie de joc si in dispretul realitatii!

Taierile de venituri, anuntate de Putere drept ‘cele mai mari cresteri’ nu doar ca sunt contrare legilor in vigoare, dar ele sfideaza realitatea data de explozia preturilor si de scaderea nivelului de trai.

O rectificare bugetara prin care Puterea si-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale si dovada clara a bataii de joc fata de viitorul Romaniei. Bani doar de rapt si de racolat! Nu investitii, nu sprijin pentru agricultura romaneasca afectata de seceta sau pentru economia nationala pusa pe butuci de masuri aberante.

O rectificare prin care s-a vizat doar asigurarea luxului prezidential, prin care s-au premiat serviciile si s-au penalizat institutiile care si-au permis sa controleze tunurile date sub pretextul pandemiei. O rectificare pe care, va asigur, o vom corecta in Parlament!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova, ca decizia de majorare a pensiilor cu 14% „a fost o decizie grea”, dar ca Guvernul se angajeaza sa finanteze aceasta majorare pentru urmatorii ani.

„Guvernul pe care il conduc va lua decizia de a creste pensiile. Nu exista nicio alta tara europeana in care sa se ia o decizie similara de crestere a pensiilor. Fata de prognoza de crestere economica de 4,1 – 4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie, nu vom avea crestere economica, ci vom avea o contractie economica, estimata astazi la 3,8%. Ca urmare a acestei contractii economice, veniturile atat la bugetul de stat, cat si la bugetul fondului de pensii, la bugetul fondului de sanatate, veniturile la bugetele locale au inregistrat scaderi semnificative. La nivelul bugetului national avem o scadere probabil in jurul a 30 de miliarde a veniturilor fata de veniturile proiectate in conformitate cu previziunile si indicatorii economici care au stat la baza elaborarii proiectului Legii bugetului de stat. Criza sanitara a provocat o criza economica. Cu toate astea, Guvernul va creste pensiile cu un procent consistent, 14%. Este o crestere extrem de mare, pe care ne angajam sa o putem finanta atat pe anul viitor, cat si pe anii care vor urma. In ceea ce priveste alte cresteri ulterioare, orice decizie va fi luata doar pe baza unor analize economice extrem de serioase”, a spus premierul.

El a aratat ca „Romania are nevoie de acces la finantari cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportarii cheltuielilor”, motiv pentru care orice cheltuieli noi trebuie evitate.

„Orice crestere pentru care nu exista garantia ca pot fi obtinuti banii necesari pentru aceste cresteri poate sa duca la situatii foarte grave, fie inflatie, fie exista un risc sa ajungem in situatia sa ne finantam din ce in ce mai greu si din ce in ce mai scump. Eu nu pot accepta o astfel de situatie. Si asa, de patru luni este un adevarat dezmat in Parlamentul Romaniei in materie de legi care genereaza noi si noi cheltuieli pentru bugetul de stat si pentru celelalte bugete. Ne-am luptat pe toate caile constitutionale si legale sa impiedicam astfel de decizii. Din pacate, multe dintre ele au fost adoptate si cresc nota de plata. Poti sa faci rau Romaniei, si asta face astazi majoritatea condusa de PSD, si facandu-te ca faci bine, ca vrei sa cresti veniturile diferitelor categorii. Daca le cresti prea mult, nu le mai poti plati”, a spus Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus ca Guvernul a facut „maximum posibil”, iar decizia de majorare a pensiilor cu 14% „a fost o decizie grea”.

„Vreau sa inteleaga foarte clar fiecare parinte si bunic: atat se poate, cine promite mai mult minte”, a mai afirmat premierul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOMS mai demontează un mit: Coronavirusul NU se transmite prin alimente!
Articolul următorDesi sunt in plin focar de coronavirus, angajatii unui centru de batrani din Craiova impart pliante electorale cu Olguta Vasilescu