Acasă ACTUALITATE Citu vrea sa introduca taxa pe Netflix… Ce urmeaza? Cine are video...

Citu vrea sa introduca taxa pe Netflix… Ce urmeaza? Cine are video sa fie ridicat de Securitate?!

2056

Taxa pe filme online este pregătită pentru a fi introdusă prin lege de guvernul Cîțu, afirmă fostul ministru ale economiei Claudiu Năsui. Năsui explică faptul că tot cetățenii o vor achita în final, inclusă în prețul abonamentelor pentru serviciile de divertisment pe internet.

Claudiu Năsui susține, într-o postare pe Facebok, că după taxele excesive pe muncă, guvernul liberal se pregătește să impoziteze și distracția, în condițiile în care se angajaseră prin programul de guvernare să nu introducă taxe noi.

„Guvernul Cîțu se pregătește să introducă o nouă taxă asupra românilor: taxa pe filme online.
Haideți să vă arăt cum arată cinismul. Guvernul se pregătește să introducă o taxă nouă. După toate compromisurile la care a fost dispus, nu ne mai miră nimic. Dar stați să vedeți pe ce: pe una dintre puținele distracții care le-au mai rămas disponibile românilor: pe filmele online.
Unii n-au niciun fel de limită de imaginație când e să bage mâna în buzunarul românilor. Le trebuie bani, ca să plătească firmele de partid și sinecurile.
„Nu vom introduce taxe noi” ne zicea același politician care ne zicea și „PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român” sau „Votează PNL ca să scapi de PSD”.
Nu cred că mai are cineva pretenții de la „liberalismul” PNL. Până acum, am văzut că nu e deloc liberal. Statul a tot crescut cu fel și fel de sinecuri, înființări de agenții noi și programe de miliarde de stat. Măcar de un lucru dacă s-ar fi ținut și tot ar fi fost ceva: să nu introducă taxe noi.
Dar ce să vezi, în timp ce premierul clama asta pe toate posturile că nu introduce taxe noi și nu mărește taxele, ministrul culturii pregătea un proiect de lege care făcea exact asta: introducea o nouă TAXA PE FILME.
În România vom avea, deci, o nouă taxă. O taxă de 4% pe abonamentele de Netflix, de fapt asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.”

O taxă similară există și în alte state europene, bazate pe o directivă europeană, dar valoarea acesteia este chiar și de patru ori mai mică, susține Năsui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos