Acasă Stirea zilei CNADNR: Sase noi autostrazi vor fi finalizate pana la 1 Mai!

CNADNR: Sase noi autostrazi vor fi finalizate pana la 1 Mai!

31

EPSON DSC picturePana la sfarsitul acestei luni , oricat ar parea de greu de crezut, ar trebui sa se finalizeze lucrarile la sase noi tronsoane de autostrada, toate de pe Coridorul 4 Pan-European, potrivit datelor Companiei de Autostrazi. 

Estimarile CNADNR nu par realiste, totusi corespund ultimelor date detinute de Companie.

Astfel, pe sectiunea de 24 de kilometri Orastie-Sibiu, Lot 1, CNADNR spune ca lucrurile sunt efectuate doar in proportie de 50.6% de constructorul STRABAG desi termenul de finalizare este sfarsitul acestei luni.

Lucrarile la cei 19 kilometri ai Orastie-Sibiu, Lot 2, sunt realizate in proportie de 54,5% de constructorii Straco GrupStudio Corona Civil Engineering.

Lotul 3 din Orastie-Sibiu, acordat Impregilo SpA, are o lungime de 22 de kilometri, este finalizat in proportie de 68,2% si se presupune, de asemenea, ca va fi terminat in totalitate in saptamana care a mai ramas pana la sfarsitul acestei luni.

Lotul 4 din Orastie-Sibiu are 17 kilometri, este finalizat in proportie de 60,67% iar constructorul este asocierea dintre Astaldi, Astalrom si Euro Construct Trading 98.

Pe Lotul 2 din Nadlac-Arad , portiunea de 10 kilometri pe care o are de construit Alpine – Iptana este finalizata in proportie de 80,5%, restul lucrarilor urmand a fi finalizate pana la sfarsitul acestei luni, cel putin dupa estimarile CNADNR.

Lotul 1 din Lugoj-Deva este finalizat in proportie de 58,6%. Asocierea Tirrena ScaviSocieta Italiana per Condotte d’Aqua – Cossi Costruzioni a primit contractul pentru constructia celor 27 de kilometri ai acestui tronson iar ultimele estimari ale CNADNR arata ca lucrarile vor fi finalizate in saptamana urmatoare.

Coridorul IV incepe in Germania la Nurenberg si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta.

In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta si continuandu-se pana la Istanbul.

Toate lucrarile din Romania sunt estimate sa coste 8,5 miliarde de euro.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos