Acasă Economie Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Maririle de salarii ale Guvernului merg in merele...

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Maririle de salarii ale Guvernului merg in merele poloneze!

897

Coaliţia pentru Dezvoltarea României, care reuneşte cele mai puternice organizaţii patronale româneşti şi străine din România critică din nou decizia guvernului de a introduce impozitul pe gospodării, motivând că nu există niciun studiu de impact privind avantajele sau dezavantajele sistemului.

Potrivit lui Florin Pogonaru, preşedintele CDR, România are nevoie de schimbarea modelului economic pentru a ieşi din capcana salariilor mici. Şi din această perspectivă, se poate înţelege cum a apărut legea salarizării unitare, care majorează salariile, anunta zf.ro.

“Guvernul majorează salariile. Dar aceasta trebuie să însemne că salariile merg în produsele româneşti, nu în merele poloneze, cum se zice. Ca salariile să meargă în produsele româneşti, trebuia, în paralel, să se producă şi o creştere în domeniul investiţiilor”, a spus Pogonaru.

Potrivit acestuia, înainte de a adopta legea este nevoie de un buget multianual astfel încât să vedem cum poate fi susţinută pe termen lung creşterea salariilor. Or, când nu se ştie cum se va întâmpla cu majorările salariale, guvernul mai vine cu încă o propunere care nu are niciun studiu de impact, anume proiectul privind impozitul pe venit global, despre care nu se ştie cum va funcţiona, care ar fi plusurile şi minusurile lui. Comunitatea de afaceri este îngrijorată de aceste modificări care nu au în spate niciun studiu şi care afectează afacerile prin impredictibilitatea pe care o generează, spune preşedintele CDR.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos