Acasă Stirea zilei Cod Galben și Cod Portocaliu de NINSOARE si VISCOL in Romania! Vezi...

Cod Galben și Cod Portocaliu de NINSOARE si VISCOL in Romania! Vezi cand vine GERUL si ce zone sunt vizate!

19

Meteorologii au emis, vineri, doua atentionari de tip cod portocaliu si galben de ploi, valabile pana duminica la pranz.

Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, judetul Maramures si partial judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Salaj si Bihor se afla sub incidenta unui cod portocaliu de ploi, valabil de sambata de la ora 09:00 pana duminica la aceeasi ora.

 Pe parcursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, in judetul Maramures, precum si in zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj se vor acumula cantitati de apa care vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp, anunta meteorologii.

De asemenea, de sambata de la ora 02:00, pana duminica la ora 12:00, e in vigoare un cod galben pentru judetele Suceava, Neamt, Harghita, Mures, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Arad si Satu Mate. Sub cod galben se vor afla partial si judetele Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj.

Potrivit ANM, in intervalul mentionat, va ploua in vestul, nord-vestul si nordul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si izolat 50 l/mp. In noaptea de sambata spre duminica, in Muntii Apuseni si grupele nordice ale Carpatilor Orientali, dar si la inaltimi de peste 1.800 m in celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii mixte sunt posibile duminica si in zonele de deal din vestul si nordul teritoriului, scrie ziare.com.

Temporar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 km/h. La munte, cu precadere in zona inalta va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, trecator viscolind ninsoarea.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos