Acasă Social COD PORTOCALIU de inundatii pe raul Crasna, Satu Mare!

COD PORTOCALIU de inundatii pe raul Crasna, Satu Mare!

35

1rauHidrologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de inundatii valabil pe raul Crasna, in zona judetului Satu Mare, incepand din dimineata zilei de 13 aprilie.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in intervalul 12 aprilie, ora 18:00 – 14 aprilie, ora 16:00, in sase bazine hidrografice (Tur, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Crisul Alb, Bega Veche) se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, mentinerea nivelurilor peste Cotele de aparare ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior si posibile cresteri de debite si niveluri pe unele rauri.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica, se instituie Cod Portocaliu de viituri, incepand cu data de 13 aprilie, ora 6:00, pe raul Crasna aval Craidorolt – sector indiguit (judetul Satu Mare).

De asemenea, se actualizeaza atentionarea Cod Galben pe raurile din bazinele hidrografice: Tur (judetul Satu Mare), Crasna (judetele Satu Mare si Salaj), Barcau (judetele Salaj si Bihor), Crisul Negru (judetul Bihor si Arad), Crisul Alb – curs mijlociu si inferior (judetul Arad) si Bega Veche (judetul Timis).

Actualele avertizari au fost transmise Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Nationale ‘Apele Romane’, Ministerului Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiilor Bazinale de Ape: Somes-Tisa, Crisuri, Banat.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologica emisa.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos