1productia industrialaRomania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la cresterea productiei industriale, potrivit datelor publicate de Oficiul european de statistica (Eurostat).

Potrivit Eurostat, productia industriala a crescut in sase state membre si a scazut in 16 tari membre. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Romania (6,5%), Bulgaria (5,1%) si Slovenia (3,3%) iar cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Finlanda (minus 7,5%), Spania (minus 6,5%), Grecia (minus 3,9%) si Italia (minus 3,8%).

In ritm trimestrial, luna februarie 2013 comparativ cu luna ianuarie 2013, productia industriala a crescut cu 0,4% in zona euro si in Uniunea Europeana.

Potrivit Eurostat, productia industriala a scazut in 12 state membre si a crescut in zece tari membre (inclusiv in Romania). Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Olanda si Slovenia (ambele cu 3,4%), Cehia (1,6%), Portugalia (1,3%), Romania si Marea Britanie (ambele cu 1%) iar cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Estonia si Malta (ambele cu minus 3,9%), Lituania (minus 3,7%) si Danemarca (minus 3%).

Sursa: agerpres.ro