Acasă Stirea zilei Cod portocaliu de ploi torentiale in toata tara

Cod portocaliu de ploi torentiale in toata tara

104

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Codul este valabil ână la noapte, după care tot teritoriul va rămâne sub cod galben. Vremea este instabilă în majoritatea regiunilor, iar azi-noapte a plouat în mare parte din țară. Unele orașe au fost inundate, iar în județul Iași o furtună puternică, însoţită de o ploaie cu grindină de mari dimensiuni, a lovit mai multe localități.

Codul portocaliu este valabil de astăzi, de la ora 15.00, până la noapte la ora 02.00. Zonele afectate sunt Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și, local, Muntenia.

Va ploua torențial, cu cantități de apă însemnate, și se vor înregistra grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii.

Avertizarea de cod galben, valabilă pentru toată țara și anunțată inițial până luni dimineața, a fost prelungită până marți dimineața la ora 10.00.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meteorologii avertizează că în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos