Acasă Stirea zilei Cod portocaliu de ploi torentiale in aproape toata tara. Numeroase localitati sub...

Cod portocaliu de ploi torentiale in aproape toata tara. Numeroase localitati sub ape

141

E alertă meteo de ultimă oră. Codul portocaliu de ploi puternice, vijelii și vânt extrem de puternic, a fost prelungit și extins la aproape toată țara. Singurele județe în care vom avea cod galben sunt Mehedinți, Olt, Dolj, Teleorman și Giurgiu.

Alerta meteo e valabilă din 14 iunie ora 10 până în 16 iunie, ora 10.

ANM a emis o avertizare meteo generală, cu un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a țării, restul fiind sub cod galben.

În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, în șase județe din sudul țării și în București, dar și în părți din județele Consatnța și Tulcea instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată, avetizarea voind de cod galben.
Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Codul portocaliu privește intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00, fenomenele vizae fiind cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii.

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în
Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu
averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos