Acasă Lux Lovit unde-l doare mai tare, la bani, ”Varanul” a luat foc: Impozitarea...

Lovit unde-l doare mai tare, la bani, ”Varanul” a luat foc: Impozitarea pensiilor e subminare nationala!

4921

Deputatul Dorel Caprar, membru al PPUSL, a votat, miercuri, impotriva proiectului de lege privind instituirea unei taxe pe veniturile si indemnizatiile pentru limita de varsta, considerand ca votul favorabil dat de majoritatea parlamentarilor este un „act de subminare a sistemului national de aparare”.

„Decizia de astazi a Parlamentului este, din punctul meu de vedere, un act de subminare a sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta. Consider ca este imoral sa sanctionezi fosti angajati ai structurilor nationale de securitate, din simplul motiv ca nu exista o viziune clara asupra supravietuirii bugetare a pensiilor magistratilor si fostilor oficiali ai structurilor din cadrul sigurantei nationale. Nu se joaca acest lucru la pacanele. Nu ne putem juca cu drepturile constitutionale castigate de acesti oameni din considerente electorale sau politicianiste”, a declarat, pentru Agerpres, parlamentarul de Arad.

El considera ca „pensiile de serviciu nu sunt o loterie”.

„Magistratii sunt supusi unor interdictii profesionale. Pensiile reprezinta un element compensatoriu pentru ei. Un judecator nu are voie sa asigure consultanta juridica, nu are dreptul de a face politica. Judeca si probabil poate sa fie profesor. Am votat impotriva unor astfel de masuri iresponsabile, intrucat militarii oricaror structuri de aparare a Romaniei au dreptul la aceste sume compensatorii, iar din punctul meu de vedere, Romania nu se negociaza”, a mai spus Caprar, fost presedinte al PSD Arad, exclus din partid si inscris recent in Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Plenul Camerei Deputatilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile si indemnizatiile pentru limita de varsta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos