6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEComisia Europeana A DAT IN JUDECATA Romania! Platim 40.000 de euro PE...

Comisia Europeana A DAT IN JUDECATA Romania! Platim 40.000 de euro PE ZI pentru ca ALESII nu-si fac treaba!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Comisia Europeana a decis, joi, sa actioneze Romania la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, tara riscand amenzi, pentru netranspunerea reglementarilor europene privind poluarea cu sulf, in legislatia nationala.

In procedura de infringement, Comisia a cerut ca Romania sa fie amendata cu de 38.042,6 euro pe zi de la data unei eventuale hotarari de condamnare din partea Curtii pana la transpunerea directivei europene.

„Au trecut 17 luni de la expirarea termenului de transpunere, fara ca Romania sa fi incorporat in legislatia sa nationala normele UE privind continutul de sulf al combustibililor marini. Comisia solicita Curtii de Justitie a UE sa impuna o amenda. Comisia propune o amenda zilnica in valoare de 38 042,6 EUR, care ar urma sa fie platita incepand cu data hotararii pronuntate de Curte, pana la transpunerea deplina in legislatia nationala de catre Romania a obligatiilor care ii revin in temeiul directivelor.


Citeste si:

Deputat in Parlamentul Romaniei despre oamenii care au iesit in strada: Neam de slugi! Noi suntem stapani!

INCREDIBIL! 10 ALESI PENALI vor sa schimbe legea in INTERESUL LOR, nu al justitiei!

Senatorii au votat cu TUPEU! Cei mai mari INFRACTORI raman cu AVERILE NEATINSE de DNA!


Aceasta amenda, propusa de Comisie in temeiul Tratatului de la Lisabona, tine seama de gravitatea incalcarii, de durata acesteia si de efectul de descurajare care reflecta capacitatea de a plati a statului membru in cauza. Hotararea finala privind penalitatile financiare apartine Curtii care, cu toate acestea, nu poate stabili o suma mai mare decat cea propusa de Comisie”, a precizat Executivul de la Bruxelles, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, legislatia europeana privind sulful are rolul de a reduce efectele poluarii atmosferice cu dioxid de sulf si particule.

Dioxidul de sulf este un poluant pe care il degajeaza, in principal, navele. Pe langa faptul ca este daunator pentru sanatatea umana, acest gaz afecteaza mediul si contribuie la producerea ploilor acide, avertizeaza CE, conform hotnews.ro.

In absenta Directivei privind sulful (Directiva 2012/33/UE), emisiile generate de transportul maritim ar depasi in curand emisiile combinate provenite din toate sursele terestre – sustine Bruxelles-ul.

Poluarea aerului de catre navele ce stationeaza in porturi reprezinta o preocupare majora pentru numeroase orase portuare care depun eforturi pentru a atinge valorile-limita ale calitatii aerului stabilite de Uniune.

Potrivit sursei citate, Romania a confirmat faptul ca nu a transpus Directiva privind continutul de sulf al combustibililor marini (Directiva 2012/33/UE), care trebuia sa fie incorporata in legislatia nationala pana la 18 iunie 2014.

Ultimele stiri