facebook
Monden

Component al formatiei AC/DC a decedat dupa o lupta crancena cu dementa!

Malcom Young chitarist si cofondator al trupei de muzica rock AC/DC a decedat sambata dupa mai multi ani de suferinta din cauza dementei de care suferea.

„Ca si chitarist, compozitor si vizionar, el a fost un perfectionist si o persoana unica”, a scris Angus Young pe retelele de socializare.
„Fiind fratele meu imi este greu sa exprim in cuvinte ceea ce a insemnat pentru mine in timpul vietii, relatia pe care am avut-o a fost unica si speciala”, a adaugat Angus. „El lasa in urma lui o mostenire uriasa care va dainui totdeana”.
„Prin daruirea si marele sau angajament, el a fost forta care a impulsionat trupa”, se arata in mesajul postat de AC/DC pe Facebook.
Originari din Glasgow (Scotia), Malcolm Young si fratele sau mai mic, Angus, au fondat trupa AC/DC in 1973 in Australia.
Chitarist si cofondator al grupului, Malcom Young a fost nevoit sa se retraga de pe scena in 2014 inainte de lansarea albumului ‘Rock or Bust’, pentru a urma un tratament impotriva dementei.
Pionier al hard rock, grupul a vandut peste 200 de milioane de albume din 1973 si a compus piese devenite clasice precum ‘Highway to Hell’, ‘Let There Be Rock’ ou ‘Back in Black’.
Anuntul trecerii in nefiinta a lui Malcom Young intervine la cateva saptamani dupa decesul fratelui lor George Young, considerat mentorul grupului AC/DC.
Asemeni celorlalti membri ai AC/DC, Malcolm Young a fost inclus in 2003 in Rock & Roll Hall of Fame.
sursa: AGERPRES

Share Page

Close