Acasă Dosar Concluzie socanta: Pilotul China Eastern a prabusit intentionat avionul! 132 de oameni...

Concluzie socanta: Pilotul China Eastern a prabusit intentionat avionul! 132 de oameni au murit!

Datele de zbor recuperate din cutiile negre de la prăbușirea avionului de linie China Eastern Boeing 737-800 din 21 martie au arătat că „picajul brusc” pe verticală a avionului a fost un act intenționat efectuat de cineva din cabină, a dezvăluit un nou raport.

Zborul China Eastern Airlines MU5735 zbura între Kunming, în sud-vestul Chinei, și Guangzhou, pe 21 martie, când s-a prăbușit într-o zonă muntoasă și dens împădurită din Guangxi. Coborârea bruscă a avionului a fost filmată de camere de supraveghere.

Într-o exclusivitate publicată marți, The Wall Street Journal citează că persoane apropiate oficialilor americani care efectuează o evaluare preliminară a accidentului au determinat din datele de zbor că acțiunile manuale efectuate asupra comenzilor de zbor au îndreptat avionul în plonjarea sa bruscă într-un munte, ucigând 132 de persoane aflate la bord.

„Avionul a făcut ceea ce i s-a comandat să facă de către cineva din cabina de pilotaj”, a declarat una dintre surse pentru The Wall Street Journal. Evaluarea preliminară reflectă un raport al publicației comerciale Leeham News and Analysis de luna trecută, care spunea că datele de zbor indicau că pilotul a introdus în mod deliberat comenzile de zbor care au cauzat prăbușirea.

Sursa a menționat că oficialii chinezi care conduc investigația nu au găsit probleme mecanice sau defecțiuni ale controlului zborului care să susțină o altă teorie. Dacă s-ar găsi dovezi ale unor astfel de probleme, Boeing și agențiile de reglementare a siguranței aeriene ar lansa de obicei alerte la nivel de industrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat în acest caz.

Oficialii implicați în investigarea accidentului se concentrează acum pe acțiunile întreprinse de pilot, deși explorează și posibilitatea ca cineva să pătrundă în cabina de pilotaj pentru a provoca accidentul în mod intenționat, a spus sursa.

China Eastern a declarat pentru The Wall Street Journal că dovezile de până acum nu au arătat dacă au existat sau nu probleme cu avionul. Ei au negat plauzibilitatea unui intrus în cabina de pilotaj și au remarcat că oficialii chinezi au spus că nu au fost activate coduri de urgență din avion înainte ca acesta să se prăbușească.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSite-urile rusești s-au reprofilat pe informații despre cum și cât costa sa iei cetățenia in România, Bulgaria sau Polonia!
Articolul următorUnde se va muta centrul de greutate al NATO in Romania! Micuta localitate va fi impanzita de soldati din toata Europa!