11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalConditia lui Zelenski pentru a negocia cu rusii: "trebuie sa plece, apoi...

Conditia lui Zelenski pentru a negocia cu rusii: „trebuie sa plece, apoi intervine diplomatia”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Conditia presedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru a negocia cu Rusia este destul de clara si transanta. Zelenski a afirmat duminica la postul american NBC, ca „nu este pregatit” pentru discutii cu Rusia, cat timp aceasta nu isi retrage trupele din Ucraina, transmite AFP.

Statele Unite „stiu ca nu sunt pregatit sa vorbesc cu teroristii, pentru ca cuvantul lor nu valoreaza nimic”, a spus Zelenski duminica la postul NBC.

El a comentat informatiile potrivit carora responsabili americani si europeni au discutat cu guvernul sau despre negocieri pentru a se pune capat razboiului cu Rusia.

Declaratiile sale survin si dupa ce un comandant ucrainean de rang inalt a afirmat in aceasta saptamana ca cele doua armate sunt prinse in capcana unui razboi de uzura si de pozitii.

„Deocamdata, nu am nicio relatie cu Rusia, si ei cunosc pozitia mea”, a afirmat presedintele ucrainean, adaugand ca „ei trebuie sa plece de pe teritoriul nostru si doar dupa aceea lumea va putea pune in miscare diplomatia”.

Potrivit lui Zelenski, conflictul este intr-o „situatie dificila”, dar nu intr-un impas.

„Pe linia de front, nu este un secret, nu avem aparare aeriana. Din acest motiv Rusia controleaza cerul. Daca ei controleaza tot cerul, noi nu putem sa avansam rapid pana cand vom avea o aparare aeriana”, a mai spus el, citat de agerpres.ro.

Ultimele stiri