30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalNetanyahu: Gaza ar trebui sa fie guvernata de "cei care nu vor...

Netanyahu: Gaza ar trebui sa fie guvernata de „cei care nu vor sa continue calea Hamas”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul israelian Beniamin Netanyahu a declarat luni, la un interviu difuzat de ABC News ca Israelul va avea „responsabilitatea generala de securitate” in Gaza pentru o „perioada nedeterminata” dupa incheierea razboiului.

In 2005, sub presiune internationala, Israel s-a retras din Gaza, evacuand aproximativ 9.000 de colonisti israelieni si fortele sale militare, lasand enclava sub guvernarea Autoritatii Palestiniene, care controla si parti din Cisiordania ocupata. Gaza ar trebui sa fie guvernata de „cei care nu vor sa continue calea Hamas”, a declarat Netanyahu, inainte de a adauga: „Cred ca Israelul va avea, pentru o perioada nedeterminata, responsabilitatea generala de securitate, deoarece am vazut ce se intampla cand nu o avem”. Cu toate acestea, Netanyahu a declarat ca este deschis ca pauze scurte sa aiba loc.

„In ceea ce priveste mici pauze tactice, o ora aici, o ora acolo. Le-am mai avut inainte, presupun, vom verifica circumstantele pentru a permite intrarea de bunuri, bunuri umanitare, sau iesirea ostaticilor nostri, a ostaticilor individuali. Dar nu cred ca va exista o incetare generala a focului”, a declarat el. Netanyahu a abordat, de asemenea, rolul Iranului si al Hezbollah in conflict, avertizandu-i sa nu se implice mai mult.

„Cred ca au inteles ca, daca intra in razboi intr-un mod semnificativ, raspunsul va fi foarte, foarte puternic si sper ca nu vor face aceasta greseala”, a declarat Netanyahu pentru ABC.

Ultimele stiri