International

CONFRUNTARI VIOLENTE in Ucraina soldate cu cinci morti! Putin AVERTIZEAZA cu privire la actele Kievului!

Noi confruntari violente soldate cu cinci morti au avut loc intre forte loiale autoritatilor si separatistii de la Slaviansk. Vladimir Putin a sarit cu avertizari, declarand ca actele Kievului „vor avea consecinte”. 

Armata rusa a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca raspuns la operatiunea militara a Kievului, a anuntat joi ministrul rus al Apararii, citat de AFP.

Vladimir Putin avertizeaza ca actele Kievului in estul Ucrainei „vor avea consecinte”

„Daca regimul actual de la Kiev a inceput intr-adevar sa foloseasca armata impotriva populatiei in tara, este o crima grava impotriva propriului popor”, a declarat el.

„Este o operatiune de reprimare care va avea consecinte pentru oamenii care iau aceste decizii, in special pentru relatiile interguvernamentale”, a adaugat presedintele rus, fara a face precizari cu privire la natura acestor consecinte.

„Daca autoritatile actuale de la Kiev au facut acest lucru, atunci este vorba doar despre o junta, un fel de banda criminala”, a afirmat el.

„Pana la cinci” insurgenti prorusi au fost ucisi, iar un militar ucrainean a fost ranit in cursul operatiunii ucrainene pentru preluarea controlului asupra orasului Slaviansk, aflat sub controlul separatistilor, a anuntat Ministerul ucrainean de Interne.

Jurnalisti AFP au auzit focuri de arma la un baraj al insurgentilor de la intrarea prin partea de nord in Slaviansk, iar ulterior au vazut mai multe blindate, inclusiv una arborand steagul ucrainean, trecand de postul de control, incendiat de catre prorusi.

Liderul separatist local al orasului cu peste 100.000 de locuitori Viaceslav Ponomarev a ordonat civililor sa pararseasca primaria, a anuntat Stela Horoseva, purtatoarea sa de cuvant.

„Persoane inarmate care asigura apararea primariei raman pe loc”, a subliniat ea.

Slavianskul se afla de mai multe zile sub controlul insurgentilor prorusi. Persoane inarmate cu pusti de asalt, in uniforme militare dar fara insemne si cu fata acoperita de cagule ocupa mai multe cladiri publice, iar Ponomarev i-a cerut duminica presedintelui rus Vladimir Putin sa intervina pentru a „proteja” populatia.

Militanti prorusi, care au declarat pentru AFP ca au incendiat ei-insisi barajul, se retrageau, in timp ce un elicopter survola zona si se auzeau tiruri.

Loading...

Un militant a declarat ca a vazut sapte blindate ucrainene de cealalta parte a barajului.

Sursa: mediafax.ro

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP