Uncategorized

Control de amploare la navele fantoma de pe Marea Neagra din sase state!

Toate navele comerciale din porturile de la Marea Neagra (Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Romania, Bulgaria) vor fi verificate incepand de luni. Autoritatile au depistat sute de nave care nu corespund standardelor avand in vedere ca pe Marea Neagra navigheaza mii de vase cu vechime de zeci de ani care pot pune in pericol viata marinarilor.

„Sunt peste 800 de nave care navigheaza in zona Marii Negre care au o vechime de peste 30 de ani, ti-e practic frica sa pui piciorul pe aceste nave, peste 2.400 de nave au peste 20 de ani vechime. Acolo slujba de navigator devine una cu foarte multe pericole, s-au pierdut foarte multe vieti in ultima vreme in Marea Neagra din cauza standardelor reduse ale navelor”, a spus liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu.

El a precizat ca aceste verificari urmeaza sa stabileasca cine este proprietarul navei, ce marfuri transporta, care este ruta vaporului, cine este proprietarul marfii, mentionand ca vor fi verificate contractele colective de munca, conditiile de viata si de munca de la bordul navei, daca sunt probleme cu siguranta navei, ce salarii au marinarii, daca exista facilitati de recreere, daca sunt provizii suficiente la bord.

Adrian Mihalcioiu a mai afirmat ca in cazul gasirii unor nereguli se va da un avertisment, iar daca problemele sunt grave nava respectiva poate fi retinuta in port pana la remedierea deficientelor.

Loading...

„Intrebam daca la bordul navei au fost cazuri de imbolnaviri, accidente sau decese, vedem care este numarul navigatorilor de la bordul navei, nationalitatile de la bordul navei, sa vedem daca sunt discriminate unele nationalitati fata de altele. Daca se vor gasi probleme, se va da un avertisment, daca sunt probleme mai grave autoritatile pot decide retinerea navelor”, a explicat Mihalcioiu.

„Luni incepe o campanie, prima din toate timpurile, de inspectie pe Marea Neagra, la care participa toate sindicatele navigatorilor, docherilor, autoritati, avem sprijinul Autoritatii Navale Romane cu ofiteri de port care vor face parte din echipele de control. Toate aceste inspectii se vor desfasura in acelasi timp in toate porturile maritime din Marea Neagra, deci nu vor mai fi locuri unde navele sa se ascunda. Aceasta actiune include verificari in Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Romania, Bulgaria”, a afirmat Adrian Mihalcioiu.

 

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Spre TOP