30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialProtest spontan al factorilor postali din Capitala!

Protest spontan al factorilor postali din Capitala!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Prefectul Capitalei a anuntat cand se inchid scolile in Bucuresti

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a vorbit, duminică, pe B1 TV...

Ministrul Economiei, mesaj pentru bucuresteni: „Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, vineri, toate problemele...

Dezvaluiri despre cum se fraudeaza rezultatele votului! Studiu de caz!

Legea electorala e imposibil de respectat de catre presedintii...

Protest spontan al factorilor postali de la mai multe oficii din Capitala care au refuzat sa plece luni pe teren, nemultumiti ca si-ar putea pierde locurile de munca.

Protestele au loc la oficii postale din Soseaua Iancului, Militari si Pantelimon.

Liderul Sindicatului Posta Romana, Matei Bratianu, a declarat ca este vorba de o „revolta” spontana a factorilor postali, care nu mai vor sa plece pe teren.

El a precizat ca protestele au inceput la Oficiul 39 din Capitala, unde factorii postali s-au strans luni dimineata in fata sediului de pe Soseaua Iancului.

Matei Bratianu a declarat ca factorii postali sunt nemultumiti de masurile adoptate de Compania Nationala Posta Romana, singurele solutii identificate de conducere fiind disponibilizarile si neplata orelor suplimentare lucrate.

Numarul de angajati ai Postei Romane si salariile din companie vor scadea in perioada urmatoare, ca urmare a diminuarii volumului de prestatii postale, la nivel national si international, potrivit operatorului de profil, detinut de Ministerul Comunicatiilor.

„Scaderea volumului de prestatii postale la nivel national si international determina reducerea necesarului de forta de munca. Cea mai recenta normare efectuata in cadrul Postei Romane, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea si actualizarea datelor de trafic si a volumului de prestatii postale si a indicat o serie de diferente semnificative fata de volumul de munca estimat acum patru ani”, se arata intr-un comunicat al Postei.

Conducerea Postei Romane, de comun acord cu salariatii, cauta solutii „pentru a pastra echilibrul intre drepturile salariale si volumul real de activitate”, preciza sursa citata.

„Conducerea Postei Romane a incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, in septembrie 2012, un acord care prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normarii efectuate in anul 2011”, se mentiona in comunicat.

Astfel, in octombrie 2012 conducerea Postei Romane si sindicatul au convenit culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie si octombrie 2012, in vederea estimarii necesarului de personal de exploatare postala precum si pentru gradarea agentiilor postale.

„In cadrul normarii realizate, fata de ultimele date existente (din anul 2009), s-au constatat o serie de diferenta majore la nivelul distantelor parcurse zilnic de catre agentii si factorii postali. De exemplu, in mediul rural, in urma verificarii datelor pentru 2.642 de agentii postale totalul real al distantelor parcurse a fost de 39.341,77 km, comparativ cu valoarea de 61.330,37 km luata in calcul in anul 2009”, se arata in comunicat.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania avand 32.124 angajati, conform datelor transmise Ministerului Finantelor Publice.

Autoritatile vor sa privatizeze in acest an operatorul national postal, pentru care asteapta oferte pana la finele lunii mai.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri