coronavirus

In timpul analizei genetice al SARS-CoV-2, virusologii din Estonia au descoperit doua mutatii necunoscute pana acum – a informat marti presa estoniana.

Radco Avi, cercetator al Universitatii din Tartu, a declarat publicatiei „Postimees” ca expertii au comparat probele de coronavirus prelevate de la sase cetateni estoniei cu tulpina originala a virusului, primita din China. Virusologii estonieni au confirmat existenta a opt mutatii, care au fost depistate si in probele prelevate in alte tari, dar au descoperit si doua mutatii care pana acum nu au fost depistate.

„Daca analizam in mod temeinic ultimele doua mutatii, atunci se poate vedea ca in sistemul de imunitate al populatiei estoniene se duce o lupta crancena cu virusul. Faptul ca mutatiile apar la nivelul albuminelor, demonstreaza ca virusul se afla sub o presiune serioasa a sistemului de imunitate si isi cauta locul in organismul uman. Aceasta arata ca acest virus este nou pentru populatia umana, ceea ce desigur era cunoscut si pana acum”, a precizat virusologul estonian

Transparenta face diferenta