Acasă Sanatate Crenvursti de porc cu 57% apa cu sare si resturi de pui

Crenvursti de porc cu 57% apa cu sare si resturi de pui

Potrivit un studiu realizat de InfoCons, carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor de porc de pe piaţa din România.

”În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Aplicația InfoCons afișează numărul de aditivi alimentari din toate produsele scanate.

Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.

Aplicaţia InfoCons afişează numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAUR il iarta si il apara pe deputatul care si-a batut nevasta pana a sunat la 112. La scandal a asistat si fetita
Articolul următorCand incep ninsorile in Romania?