8.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEPoliticaCrin Antonescu IESE din cursa pentru PREZIDENTIALE!

Crin Antonescu IESE din cursa pentru PREZIDENTIALE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Crin Antonescu a anuntat ca se retrage din cursa pentru Prezidentiale si ca pune capat si interimatului pe care il are la conducerea PNL.

„Vreau sa anunt o decizie legata de candidatura la presedintia Romaniei: stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru ca am forta, personalitatea, conturul, experienta politica necesara, ideile, vizunea, si capacitatea de a lupta pentru ca la toamna PSD sa nu puna mana pe presedintia Romaniei”, a precizat Antonescu.

El a aratat ca stie, in acelasi timp, foarte bine clasa politica romaneasca, cunoaste dreapta romaneasca si pe toti cei care revendica aceasta titulatura, cunoaste presa romaneasca si modul in care se produc si se desfac pe piata opinii si curente de opinie.

„Nu pot sa nu tin cont de toate aceste lucruri. Stiu ca oamenii politici adevarati sunt cei care schimba sondajele, nu sondajele schimba oameni politici adevarati. (…) Am tot ce e necesar pentru aceast lupta, nu am timp sa demontez fixatii, sa vindec resentimente, sa largesc orizontul unor marginiri”, a adaugat Antonescu.

El a aratat ca nu va candida la alegerile prezidentiale pentru a favoriza desemnarea urgenta a unui candidat care sa fie mai usor accepat de fortele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

„Constient ca este intru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa faca pasi cat mai concreti inainte, ca este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat, anunt intentia de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a favoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iulie a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna forta politica de drepta sau cel putin cu aceasta pretentie, de tot ceea ce insemana presa de dreapta sau cel putin cu aceasta pretentie, de toti cei care vor sa faca din Romania o tara pentru poetoni si nu pentru baroni”, a spus Antonescu.

„Nimeni in PNL nu va pune vreodata problema schimbarii acestui nume istoric. (…) Chiar daca nu voi fi presedinte, si nu voi mai fi presedinte, sunt aici, nu plec nicaieri si garantez ca numele si identitatea PNL nu vor fi sub nicio forma si sub niciun motiv schimbate”, a precizat Antonescu.

El a aratat ca, in acelai timp, proiectul pentru construirea unui mare partid de dreapta trebuie sa continue si a spus ca va asigura, chiar daca nu din pozitia de presedinte, cu tot ce ii va sta in putinta, acest demers in continuare.

„Azi nu mai exista pericolul ca reziduurile clanului pesedist din interiorul PNL sa poate deturna mersul PNL in directia corecta. Azi nu mai poate fi pusa la indoiala, si Congresul va ratifica cu certitudine optiunea noastra naturala, fireasca, pentru PPE. Azi demersurile pentru construirea unui mare partid de dreapta, in fine, in Romania sunt demarate”, a subliniat Antonescu.

El a aratat ca, din aceste considerente, pune capat interimatului sau la conducerea PNL, urmand ca membrii BPC sa preia de luni atributiile presedintelui.

„De aceea pun capat chiar si interimatului meu, iar luni ii voi ruga pe colegii mei din BPC sa preia efectiv toate atributiile care trebuie exercitate in aceasta luna care ne desparte de Congresul din 28-29 iunie”, a adaugat Antonescu.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri