Acasă Stirea zilei COD PORTOCALIU de inundatii in sapte judete! PERICOL PE DUNARE!

COD PORTOCALIU de inundatii in sapte judete! PERICOL PE DUNARE!

58

Cod portocaliu de inundatii in sapte judete valabil pana duminica la ora 6.00. Avertizarea pe Dunare vizeaza sectorul aval Turnu Magurele – Zimnicea (judetul Teleorman) si sectorul aval Calarasi-amonte Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita).

Pana pe 5 iunie la ora 18.00, Dunarea se afla sub cod portocaliu si pe sectorul aval Harsova (judetele Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si Galati). Potrivit hidrologilor, avertizarea pe acest sector vizeaza, in primul rand, sectoarele cu diguri locale de aparare.

Tot pe Dunare, pana in 3 iunie la ora 18.00, se afla sub cod galben sectorul Bechet-Calarasi (judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi). Sub cod galben se afla, pana in 5 iunie la 18.00, si sectorul aval Calarasi – Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita).

Conform actualizarii unei alte avertizari, pana duminica la 18.00, se afla sub cod portocaliu raurile mici din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Botosani, Iasi, Suceava, Neamt si Bacau.

COD PORTOCALIU de inundatii in sapte judete! PERICOL PE DUNARE!1

Codul portocaliu vizeaza si raurile din bazinele hidrografice Barlad (judetele Iasi, Bacau, Vaslui si Galati), afluentii mici ai Prutului si Siretului din judetele Vrancea, Vaslui si Galati si raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Sub aceeasi avertizare se afla raurile din bazinele hidrografice Putna, Ramnicu Sarat (judetele Vrancea si Buzau), Jijia, Baseu (judetele Botosani si Iasi), Suceava, bazinul superior al Moldovei si afluentii sai (judetele Suceava si Neamt) si raul Prut – amonte Acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani).

COD PORTOCALIU de inundatii in sapte judete! PERICOL PE DUNARE!2

Tot pana duminica la 18.00 este in vigoare o atentionare cod galben ce vizeaza raurile din bazinele hidrografice Bega, Cerna si alte rauri mici din judetele Timis si Caras-Severin, Drincea, Desnatui, Jiu (judetele Mehedinti, Hunedoara, Gorj si Dolj), afluentii Oltului milociu si inferior din judetele Sibiu, Valcea si Olt, Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), Ialomita – bazin superior si mijlociu (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Siret superior si afluentii de dreapta (Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna, Rm. Sarat si Buzau) din judetele Suceava, Neamt, Iasi, Bacau, Harghita, Vrancea, Buzau, Braila, afluentii Prutului din judetele Botosani si Iasi.

Sub cod galben sunt si raurile din bazinul superior si mijlociu al Oltului (judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos