Cristian Cioaca a primit, pe langa pedeapsa pentru omor, inca patru ani si patru luni de inchisoare cu executare. Fostul politist este implicat in dosarul de infractiuni informatice. In urma contopirii celor doua pedepse el urmand sa execute un spor de un an, cinci luni si zece zile la pedeapsa pentru omor.

cristian cioaca

In acelasi dosar de infractiuni informatice, hackerul Adrian Nitu a fost condamnat la doi ani si 11 luni cu suspendare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

Sentinta definitiva a fost pronuntata astazi de catre judecatorii Curtii de Apel Brasov, care au admis apelurile declarate de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Serviciul teritorial Brasov si curatorul Ghinescu Robert-Constantin impotriva sentintei date de Judecatoria Brasov din 25 aprilie 2014, care l-a condamnat pe Cioaca la doi ani de inchisoare cu suspendare. Curtea de Apel Brasov a desfiintat sentinta, iar la rejudecare a decis ca fostul politist sa execute patru ani si patru luni de inchisoare.

„In baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplica inculpatului Cioaca Constantin Cristian pedeapsa cea mai grea, de trei ani inchisoare, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel ca inculpatul executa in final pedeapsa de patru ani si patru luni inchisoare”, se arata in minuta sentintei.

De asemenea, Cioaca a primit si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gratierea totala ori a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii conditionate. Sentinta mai stabileste ca din pedeapsa sa fie scazuta perioada retinerii din data de 15.01.2008 si a arestarii preventive din data de 24.01.2008 pana in data de 02.02.2008.

„In sentinta nu a fost facuta contopirea, dar dupa contopire se aplica un spor de o treime din cei patru ani si patru luni. Adica, va mai executa inca un an, cinci luni si zece zile”, a spus avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu.

Sursa: Mediafax