23.1 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăStirea zileiVIDEO - Un roman poate schimba SOARTA ALEGERILOR prezidentiale in SUA!

VIDEO – Un roman poate schimba SOARTA ALEGERILOR prezidentiale in SUA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nu doar în România jocurile politice se fac în afara cabinelor de vot. SUA, cea mai dezvoltată democrație din lume, e cuprinsă de scenarii care implică tot felul de influențe. Potrivit ultimelor sondaje de opinie IPSOS, democrata Hillary Clinton este candidatul favorit al democraţilor în cursa pentru nominalizarea în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Sondajul de opinie relevă că 53% dintre democraţii din SUA o susţin pe Hillary Clinton în faţa rivalului său, Bernie Sanders. În partea republicanilor, 42% dintre americanii republicani îşi exprimă sprijinul pentru Donald Trump, în timp ce rivalul său, Ted Cruz, se bucură de sprjinul a 32% dintre republicani, după cum reiese din sondajul de opinie IPSOS.

Numai că datele sondajelor ar putea fi date peste cap de un…român. Este vorba despre celebrul hacker Guccifer, care a fost extrădat în SUA de autoritățile de la București. Americanii spun că această extrădare s-ar fi făcut cu un singur scop chiar în acest moment. Și anume, acela de a o compromite pe Hillary Clinton. Dar, care e legătura? Una simplă: Guccifer i-a spart e-mailul lui Clinton, iar acele mailuri ar putea să apară în spațiul public, așa cum se cere.

Fox News spune că extrădarea lui Guccifer nu e deloc întâmplătoare. Nu doar e-mailul lui Clinton a fost spart, ci și cel al lui Sidney Blumenthal, cel mai apropiat consilier al său de pe vremea când era secretar de stat. Americanii bănuiesc că Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazar, ar fi fost sprijinit din afară de către Rusia, China sau Iran, pentru că a folosit servere din Rusia. De altfel, Russia Today a publicat, alături de alte site-uri, la începutul lui 2013, extrase din e-mailurile dintre Blumenthal și Clinton, furnizate de Guccifer, despre Libia, inclusiv detalii de după atentatul terorist din 2012 din Benghazi.

”Datorită implicării lui Sidney Blumenthal și a activităților referitoare la e-mailurile lui Clinton, pare să fie ceva ciudat în această operațiune a extrădării lui acum.”, a declarat, pentru Fox News, Ron Hosko, fostul adjunct al directorului din Departamentul de Investigare a Infracțiunilor din cadrul FBI din perioada 2012-2014.

Expertul în securitate cibernetică și terorism, Morgan Wright, le-a spus celor de la Fox News: ”Întrebarea mea e de ce acum, de ce doar acest caz, și de ce era atât de important să îl aducă pe Guccifer în SUA? Vreau să știu ce semnifică și ce expunere are.”.

George Bush și Collin Powell s-au aflat și ei pe lista victimelor lui Guccifer. Interesant, arată experții, că, de regulă, astfel de extrădări au loc doar dacă sunt sume imense în joc, cu hackeri implicați în astfel de operațiuni. De notat și că efortul FBI de a obține extrădarea lui Guccifer a fost semnificativ.

Oricum ar fi, rămâne de văzut turnura pe care ar putea să o ia campania electorală din SUA după ce hackerul român a fost adus pentru a fi judecat pentru 9 infracțiuni.

Ultimele stiri