Acasă Comentariul zilei Cristian Diaconescu cere interventia MAE: „Ungaria profita de fiecare eveniment international pentru...

Cristian Diaconescu cere interventia MAE: „Ungaria profita de fiecare eveniment international pentru a redeschide subiectul Trianon”

623

Liderul PMP Cristian Diaconescu a solicitat Ministerului Afacerilor Externe sa aiba un raspuns diplomatic corespunzator la afirmatiile presedintelui ungar Janos Ader care a spus, la Kiev cu ocazia lansarii Platformei Crimeea, ca intelege drama Ucrainei intr-un context „similar” celui prin care a trecut Ungaria, dupa Tratatul de la Trianon.

„Presedintele Ianos Ader a declarat la Kiev, cu ocazia lansarii Platformei Crimeea, ca intelege drama Ucrainei intr-un context «similar» celui prin care a trecut Ungaria, dupa Tratatul de la Trianon.

O manifestare directa, fatisa de politica revizionista, exprimata permanent in ultimii ani si care devine, deja, inadecvata in lumea occidentala”, a afirmat Cristian Diaconescu potrivit unei postari de marti pe pagina de Facebook a PMP.

PMP considera ca Romania are obligatia de a reactiona la astfel de afirmatii si sa respinga, hotarat, aceste comparatii nefericite, a adaugat el.

„Este, mai mult decat evident, ca Ungaria profita de fiecare eveniment international pentru a redeschide subiectul Trianon, desi Europa are acum o cu alta constructie politica, Uniunea Europeana, fara imperii, fara «inchisoarea popoarelor», fara asuprirea unor natii. Avand in vedere nivelul ridicat institutional si cadrul international in care s-au facut aceste afirmatii, PMP considera ca Ungaria are obligatia de a prezenta explicatii la un nivel diplomatic corespunzator”, a completat Diaconescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos