Cristian Tudor Popescu afirma ca raportul critic al lui Ionut Vulpescu privind evolutia PSD in ultimii ani nu are menirea de a reforma PSD ci de a „reprosti” oamenii.

„Asa cum Hrusciov, atunci, in 1956 il folosea pe Stalin pentru a isi face el platforma, lucru care i-a si reusit pentru ca a ajuns sef suprem al URSS in locul lui Stalin, folosea deci cadavrul lui Stalin, care murise in 1953, pentru a il acuza de toate relele si, intr-adevar, erau monstruoase. Dar, in vreme ce Stalin omora milioane de oameni, toti insii care acum ii rupeau cadavrul in bucati ca sa scoata din fiecare ciozvarta niste popularitate, toti acei care erau atunci, Malenkov, Hrusciov si ceilalti fusesera alaturi de Stalin in toate momentele in care el omorase oameni. Si acum vorbeau despre nenorocirea pe care a reprezentat-o Stalin. Dupa aceea, totusi, trebuia sa ramana un reper, pentru ca important era ca partidul sa nu se slabeasca si reperul se obtine intotdeauna la comunisti, ducandu-te la parintele fondator. Adica la Lenin.

Aceeasi situatie o avem acum la PSD cu domnul acesta Ionut Vulpescu. Deci asta este un raport nesecret al domnului Vulpescu care se foloseste de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea nu pentru a reforma PSD ci pentru reprosti din nou oamenii. Asta doreste domnul Vulpescu, sa-i imboldeasca pe pesedisti, conducerea PSD.

Avem in acest raport niste lucruri foarte dure despre PSD: structura dictatoriala, distrugerea democratiei interne, a vietii de partid, clientelism la baza si cumparare de functii la varf. Nu a existat niciodata o asemenea colectie de acuzatii scoasa la lumina, la scena deschisa, in istoria acestui partid.

Numai ca, dupa ce le enumera pe toate, domnul Vulpescu, de fapt inainte de asta, spune: «pentru pregatirea alegerilor locale si parlamentare».

Adica dansul considera, ca in trei luni de zile se pot rezolva toate aceste grozavii care zac in PSD de 30 de ani si mai multe de 30 de ani, de la stramosi, si care vor fi rezolvate in trei luni, dupa domnul Vulpescu. Asta, din start, ca sa intelegem ce v-am spus adineaori. Acesta nu e un raport care doreste sau un document, un demers care doreste cu adevarat reformarea PSD. Nu! Doreste sa mai pacaleasca o data alegatorii.