26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăDivertismentVorba zilei"Crucea este o poarta, crucea este o fereastra spre Inviere. Pentru ca...

„Crucea este o poarta, crucea este o fereastra spre Inviere. Pentru ca telul suprem este Invierea. Da! Aceasta Inviere se realizeaza prin cruce, prin jertfa. Sa ne luam fiecare crucea noastra, intr-un fel sau altul, a suferintelor, a necazurilor, a primejdiilor pe care le intampinam, pentru ca ne declaram crestini – Parintele Constantin Voicescu

in:

Stiri pe acelasi subiect

Constantin VoicescuParintele Constantin Voicescu s-a nascut in Bucuresti, in anul 1924. Ramas orfan de la varsta de 7 ani si-a petrecut copilaria in orfelinat. Parintele Constantin Voicescu a fost trimis sa invete la Scoala Normala din Buzau. Aici intra impreuna cu alti colegi in Fratia de Cruce, motiv pentru care va fi arestat in anul 1942. A fost condamnat de Curtea Martiala a Corpului 5 Armata Ploiesti la 3 de inchisoare corectionala.

In anul 1948 a urmat cursurile Facultatii de Geografie. De la caminul studentesc al acestei facultati va fi arestat in mai 1948. A fost condamnat pentru „uneltire impotriva ordinii sociale” prin sentinta nr. 538/1949 a Tribunalului Militar Bucuresti la patru ani detentie si a fost inchis la Jilava. In a doua jumatate a anului 1949, Parintele Constantin Voicescu a fost mutat la Pitesti. Se faceau trierile: studentii – la Pitesti, intelectualii – la Aiud, muncitorii – la Gherla; elevii – la Targsor, femeile la Mislea si Miercurea Ciuc.

Ajunge la inchisoarea-spital de la Targu Ocna, in 1950, pentru ca i s-a descoperit un TBC osos la genunchi. La Targu Ocna erau adunati detinutii grav bolnavi de tuberculoza, ca sa moara. Ajuns aici, scapa de focul „reeducarilor” de la Pitesti.

Ultimele stiri