Acasă Sanatate CTP despre populism: „Specialistii sa decida, nu Ciolacu si Ponta. Politicienii sa...

CTP despre populism: „Specialistii sa decida, nu Ciolacu si Ponta. Politicienii sa tina seama de ce spun Tataru, Arafat, Rafila”

880

Cristian Tudor Popescu le cere politicienilor sa se abtina si sa asculte opinia specialistilor in privinta prelungirii starii de alerta. „Atata vreme cat oamenii acestia au aceasta parere, de ea trebuie sa tina seama politicienii”, a spus CTP la Digi24.

“Au Parazitii un vers foarte bun, o melodie, nu pot sa-i reproduc titlul, in care spun «vreau sa dau bani falsi de pomana / vreau sa fac politica/ datoria ma cheama / sloganul meu electoral e F*** you, Romania». E perfect. Atat puterea, cat si Opozitia ofera bani falsi. O crispare, agatare de putere. Tot ce vedem acum e un joc, confruntare de putere intre cei aflati la guvernare, presedintele Iohannis, PNL si cei aflati intr-o asa-zisa opozitie, pentru ca sunt la putere in parlament. PSD si ceilalti”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a explicat ca decizia nu apartine lui Iohannis, Orban, Ciolacu sau Ponta, ci oamenilor de meserie, fiind vorba de o chestiune medicala. “Domnul ministru al sanatatii, Nelu Tataru, domnul Raed Arafat, domnul. Rafila, domnul Streinu-Cercel, cine mai vreti dv…. Nu exista niciunul care sa sustina acum ca pericolul a trecut si ca trebuie sa ne relaxam complet si sa stam linistiti. Atata vreme cat oamenii acestia au aceasta parere, de ea trebuie sa tina seama politicienii”, a mai explicat CTP.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri seara ca, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, nu are la aceasta data nicio discutie institutionala pe tema prelungirii starii de alerta.

„In acest moment, eu nu am nicio discutie institutionala in ceea ce priveste prelungirea starii de alerta. Ne-am transmis mesajele si ce ne dorim noi prin acel HG prin intermediul dumneavoastra, al televiziunii. Cu totii asteptam sa intram in normalitatea promisa in campanie de presedintele Iohannis”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Presedintele PSD a afirmat ca ar exista o legatura intre anuntul social-democratilor, ca e posibil sa nu voteze prelungirea starii de alerta, si cresterea numarului de cazuri de COVID-19 in raportarile zilnice ale autoritatilor.

„Nu ca am suspiciuni, am certitudini (cu privire la raportarile zilnice de cazuri si de teste – n.r.). In momentul in care noi am anuntat ca ne gandim daca votam sau nu incuviintarea prelungirii starii de alerta, mai exact juridic, deodata la televiziuni a explodat numarul de imbolnaviri. Cum am iesit cu documente ca la ANRP s-au facut plati in avans cu luni de zile (…), in acel moment a inceput sa creasca numarul de cazuri”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu este de parere ca prelungirea starii de alerta este folosita ca forma de manipulare a populatiei.

„Eu, in virtutea functiei vremelnice de presedinte al Camerei, am dreptul la orice informatie. Cum scrie la lege, sunt indreptatit de a avea orice informatie. Eu nu am primit oficial de la nicio institutie a statului roman nicio informatie, care este stadiul si ce se intampla cu adevarat. Aceste informatii exista, le are presedintele Romaniei. Daca au avut astfel de informatii, ca este de fapt o mascarada, si continua, sunt convins ca, indiferent de ce pozitie ai avut, vremelnic, in stat, vei raspunde pentru aceste lucruri. In acest moment, aceasta prelungire a starii de alerta este folosita in aceasta directie, de manipulare a romanilor si de a-si da toata lumea cu parerea”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat ca, in opinia sa, starea de alerta nu ar trebui prelungita cu mai mult de 15 zile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos