Acasă Comentariul zilei CTP despre scandalul Bîstroe: Subsemnatul, ca om și ca român, susțin Ucraina....

CTP despre scandalul Bîstroe: Subsemnatul, ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, miercuri, pe Facebook, scandalul de pe canalul Bîstroe. Deși țara vecină este acuzată că draghează canalul, el a arătat că, în acest moment, a nu mai sprijini Ucraina reprezintă „un gest de trădare a interesului național”.

Este cunoscut faptul că, prin dragarea canalului Bîstroe de către țara vecină, vor fi aduse daune financiare și de mediu României.

„Deoarece există semnale că Ucraina draghează canalul Bîstroe, ceea ce poate provoca daune financiare și de mediu României, să o dăm dracului de Ucraină, să nu-i mai sprijinim pe ucraineni – altfel, înseamnă că nu suntem patrioți. Ăsta e sloganul momentului, propagat de zvonerii și răspândacii Kremlinului din România. Înghițit pe nemestecate de românii cu discernământ deosebit de redus. Acestora, încerc să le dau un vomitiv”, începe jurnalistul.

Diferendul legat de canalul Bîstroe nu trebuie abordat altfel decât diplomatico-juridic

„Subsemnatul, ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o. Statul vecin este ros de corupție mai ceva decât statul român, politica față de minorități, între care cea română, este naționalist-primitivă în raport cu atitudinea evoluată, europeană, față de minorități a României”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul spune că diferendul legat de canalul Bîstroe nu trebuie abordat altfel decât diplomatico-juridic, făcând apel la legislația și organismele europene de judecată, în condițiile susținerea Ucrainei în războiul cu Rusia este vitală pentru țara noastră.

„A nu mai sprijini Ucraina e un gest de trădare a interesului național. Căci Rusia lui Putin nu se află în război doar cu Ucraina, dar și cu SUA și Europa, în special cu țările din flancul estic al NATO, pe care le amenință sistematic. Având ca bază de operații o Ucraină ocupată, Kremlinul va ataca inevitabil în stânga și-n dreapta, pentru că asta e natura profundă, rațiunea de a fi a statului prădător rus”, a transmis Cristian Tudor Popescu.

Potrivit gazetarului, Rusia a fost, este și va rămâne cel mai puternic și mai crud dușman al României

Potrivit gazetarului, „Rusia a fost, de veacuri, este și va rămâne cel mai puternic și mai crud dușman al României, al Europei, al democrației și libertății, pe care nu le va avea niciodată”.

„Nu-i consider pe ucraineni un popor mai breaz decât altele. Singurul motiv pentru care îi admir este curajul și puterea de sacrificiu cu care luptă pentru a mai avea o țară. Dar nu susțin Ucraina numai pentru libertatea și suveranitatea ei, ci, în primul rând, pentru libertatea și suveranitatea României”, a punctat el. Ambasadorul Ucrainei la București a fost convocat luni la MAE, după ce Kievul a anunțat adâncirea canalului Bîstroe cu 2,5 metri.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentOficial al Republicii Moldova: ”Unica soluție pe care o avem astăzi în Europa este ca teritoriul românesc de peste Prut să se unească cu România”
Articolul următorPiata imobiliara se prabuseste: Banca Națională cere Guvernului să oprească programul „Prima Casă”