27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiOficial al Republicii Moldova: ”Unica soluție pe care o avem astăzi în...

Oficial al Republicii Moldova: ”Unica soluție pe care o avem astăzi în Europa este ca teritoriul românesc de peste Prut să se unească cu România”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat în emisiunea Proiect de Țară: România, de la Prima News TV, că unica soluție pe care o au astăzi și crede că și Europa e timpul să înțeleagă aceste lucru, este că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluție nu există.

Fostul ministru a mai spus că procentul unioniștilor din Republica Moldova a crescut în proporție geometrică, astfel că, dacă cu câțiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unirea cu România.

”Unica soluție pe care noi o avem astăzi și cred că și Europa e timpul să înțeleagă că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluție nu există. Ori, peste 10 sau 15 ani Republica Moldova trebuie dusă la azilul de batrâni, fiindcă nu va mai avea cine să lucreze să plătească impozite. Tineretul pleacă, eu cunosc situația dintr-un partid politic pe care l-am condus, la Organizația de Tineret veneau la ședințe 300 sau 400 de tineri. Acum, 90% din ei au plecat din țară”, a spus Șalaru.

”Republica Moldova, din cauza cochetării între Est și Vest, cu fundul în două luntri, să fim buni și cu rușii și cu Europa. Și acum, actuala conducere, unii vin la București, cer ajutoare, cer lemn de foc, cer gaz, cer păcură, după aia merg la Berlin și se plâng că România numai vorbește și nu ne ajută”, a mai comentat el. Fostul ministru a precizat că ”România este principala țară care a ajutat Republica Moldova”.

”Cetățenii de acolo știu acest lucru, știu, procentul unioniștilor a crescut în proporție geometrică, cu câțiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unire cu România. Oamenii, inclusiv și rușii văd unica soluție prin unirea cu România”, a spus Anatol Șalaru.

Ultimele stiri