Cu cat iti prelungesti viata alegand sa mergi pe jos doar 25 de minute pe zi!

27

O plimbare de 25 de minute pe zi ne prelungeste viata cu sapte ani, arata un studiu citat de publicatia britanica The Independent.

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca efectuarea cu regularitate a exercitiilor fizice reduce cu 50% riscul unui atac de cord, mai ales in cazul persoanelor de peste 60 de ani.

“Atunci cand oamenii fac regulat exercitii fizice, ei incetinesc procesul de imbatranire. Am putea arata mai tineri cand avem 70 de ani si am putea trai pana la varsta de 90 de ani. Exercitiile iti adauga intre trei si sapte ani de viata. Te feresc de depresie si imbunatatesc functiile cognitive”, a declarat specialistul in boli cardiace Sanjay Sharma, citat de infocs.ro.


 

Citeste si:

MERSUL PE JOS reduce riscul de cancer mamar la femeile de peste 50 de ani!


 

Studiu a fost realizat realizat de cercetatorii germani de la Universitatea Saarland si a fost prezentat in cadrul Congresului Societatii Europene de Cardiologie. Pentru realizarea acestui studiu, au fost selectate 69 de persoane nefumatoare, cu varsta cuprinsa intre 30 si 60 de ani, care nu obisnuiau sa faca sport.

Transparenta face diferenta