Intra in contact cu noi

Sanatate

Reputatul chimist Stefan Manea: Cancerul ar putea fi provocat de un parazit! Daca acest parazit este distrus, evolutia cancerului s-ar putea opri imediat!

Publicat cu

pe

Inginerul chimist Stefan Manea se alatura cercetatorilor care sustin ca aceasta boala, cea mai temuta la acest moment si in cea mai mare crestere, are cauze pana acum complet ignorate!

Prin urmare cancerul de colon nu este rezultatul unei diete sarace in fibre, dupa cum cel pulmonar nu are legatura cu fumatul, iar cancerul pancreatic nu e neaparat efect al consumului de alcool.

Da, pot fi considerati factori favorizanti, dar ei nu reprezinta cauza!

Intrucat afirmatia este, la o prima auzire, socanta, stau de vorba cu inginer chimist Stefan Manea, proprietarul uneia dintre cele mai mari companii de produse de sanatate din Romania, pe care-l rog sa detalieze pe intelesul tuturor.

Reclama

Acesta ne dezvaluie lucruri uluitoare, care necesita un grad ridicat de receptivitate, intrucat contrazic ceea ce este deja acreditat despre aceasta boala:

’’In prezent, specia umana este infestata masiv cu paraziti. Intr-adevar, acesti paraziti au facut dintotdeauna casa buna cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ’’trematodul intestinal uman’’, scrie aquiahora.ro. Daca acest parazit este distrus, evolutia cancerului se va opri imediat!’’

 

Ascult cu interes vorbele lui si evaluez cauzele despre care se stie ca duc la cancer, inclusiv cele de ordin genetic. Ii adresez o intrebare scurta la care astept un raspuns cat se poate de detaliat si lamuritor. Il obtin:


Citeste si:

Reclama

Doctor reputat pe plan international: Nitritii alimentari din mezeluri PROVOACA APARITIA CANCERULUI!

Ai incercat combinatia de bicarbonat de sodiu cu lamaie? Vezi aici reteta care TE PROTEJEAZA de cancer!


Cum poate trematodul, un banal vierme intestinal sa duca la cancer? In aceste conditii, cum ramane cu teoria ca factorii genetici predispun?

‘’Pentru a intelege mai bine cancerul trebuie sa intelegem lucrurile importante despre parazitul care il produce, imi raspunde Stefan Manea. Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat inca din anul 1925. De obicei, acesta traieste in intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colita sausindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel il putem considera inofensiv, pentru ca desi fabrica milioane de oua in corpul nostru, le eliminam prin intermediul tranzitului intestinal.

Numai ca unii dintre noi suferim insa de mici leziuni ale intestinului care permit acestor oua microscopice sa fie atrase in circuitul sanguin. Atunci cand invadeaza un organ ca uterul, sau rinichiul provoaca daune extrem de mari, iar daca se localizeaza in ficat produce cancer! Ceea ce face ca lucrurile sa fie interesante este faptul ca se localizeaza doar in ficatul anumitor persoane – puncteaza Stefan Manea  – se pare ca numai pacientii care au in organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!

Reclama

In urma cercetarilor efectuate si a incercarilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat ca pacientii care aucancer, au in ficat atatparazitul trematod cat si alcool izopropilic, scrie infocs.ro.

Cat despre factorii genetici despre care m-ati intrebat, aici se intampla ceva foarte interesant… Nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determina ca fiul sau fiica sa faca acelasi tip de cancer ca mama sau tatal, este faptul ca acestia mostenesc si aplica in vietile lor exact aceleasi tipare de a se alimenta, de a gandi, de a rezolva situatiile vietii, care duc la instaurarea aceluiasi tip de patologie. Este o discutie larga aici pe care o putem relua altadata. In articolul de fata sa acordam intreaga noastra atentieparazitului trematod care provoaca instalarea cancerului in prezenta alcoolului izopropilic, pentru a-i lamuri pe deplin pe cititorii nostri. ’’

Ce este de fapt alcoolul izopropilic, si cum ajunge din natura in organismul nostru?

Reclama

Pagini: 1 2

Sanatate

OMS cere informatii despre noul val de boli pulmonare din China!

Publicat cu

pe

O crestere a bolilor respiratorii in randul copiilor din China ingrijoreaza Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a solicitat informatii detaliate de la Beijing, informeaza Rador Radio Romania.

China sustine ca nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobisnuit legat de cresterea cazurilor de boli pulmonare in nordul tarii, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii joi, 23 noiembrie, dupa ce a solicitat informatii detaliate de la Beijing.

„Autoritatile chineze au indicat ca nu au fost detectati agenti patogeni noi sau neobisnuiti, nici semne clinice neobisnuite, inclusiv in Beijing si Liaoning, ci doar cresterea generala a numarului de cazuri de boli respiratorii datorate agentilor patogeni cunoscuti”, a informat OMS intr-un comunicat.

Adresandu-se presei pe 13 noiembrie, autoritatile chineze au atribuit aceasta crestere a bolilor respiratorii abandonarii in acest an a restrictiilor de sanatate anti-Covid si circulatiei agentilor patogeni cunoscuti. Acestea au subliniat atunci necesitatea imbunatatirii supravegherii bolilor in unitatile sanitare, precum si intarirea capacitatii sistemului de sanatate de a ingriji pacienti, precizeaza OMS. Ce a solicitat OMS
Mass-media de stat chineza si sistemul global de monitorizare a bolilor ProMED au raportat, marti, cazuri de pneumonie neconfirmata la copii in nordul Chinei.

Reclama

OMS „a solicitat, de asemenea, informatii suplimentare despre tendintele recente in circulatia agentilor patogeni cunoscuti, inclusiv gripa, SARS-CoV-2 (virusul care provoaca Covid-19), RSV care afecteaza sugarii si Mycoplasma pneumoniae (o bacterie care provoaca pneumonie), precum si asupra gradului de aglomeratie in sistemul de sanatate”, mai precizeaza comunicatul.

Situata in nordul Chinei, capitala Beijing se confrunta in prezent cu o perioada de frig, cu temperaturi negative.

Orasul „intra intr-un sezon cu o incidenta ridicata a bolilor respiratorii infectioase”, a reamintit, miercuri, Wang Quanyi, director adjunct si epidemiolog sef al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Beijing.

Reclama
Continua sa citesti

Sanatate

Legatura intre smog si COVID! De ce coronavirusul a facut ravagii in Lombardia!?

Publicat cu

pe

Un studiu al Universitatii Tor Vergata din Roma Tor si ENEA, publicat in revista ”Science of The Total Total Environment” evidentieaza ca legatura dintre proteina Spike a virusului, cheia moleculara pe care o foloseste pentru a patrunde in celule si PM2,5, adica acele particule minuscule de smog care au dimensiuni mai mici sau egale cu 2,5 microni (miimi de milimetru).

”In faza initiala a pandemiei, Lombardia si, in general, intreaga zona a Vaii Po au fost afectate mult mai puternic de infectia virala decat restul tarii”, explica Caterina Arcangeli, cercetator ENEA si coautor al studiului.

”Vorbim despre una dintre cele mai poluate parti ale Italiei si acest lucru a determinat comunitatea stiintifica sa formuleze ipoteza unui posibil rol al particulelor atmosferice in raspandirea virusului”.

Din raportul anual al Agentiei Europene de Mediu, cu date referitoare la 2021, reiese ca Polonia, Italia si Germania sunt, in ordine, tarile europene in care smogul provoaca cele mai multe daune sanatatii. In Italia, 46.800 de decese sunt atribuite expunerii la particulele fine PM2,5. In general, indica Agentia, din 2005 pana in 2021 situatia s-a imbunatatit, decesele atribuibile PM2,5 in UE au scazut cu 41%, ajungand la 253 mii de decese pe an. Insa 97% din populatia urbana este expusa la concentratii de PM2,5 care depasesc nivelul stabilit de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Reclama

”Impactul poluarii aerului asupra sanatatii noastre continua sa ramana prea mare – a subliniat directorul SEE, Leena Yla Mononen – vestea buna este ca autoritatile la nivel european, national si local fac tot posibilul pentru reducerea emisiilor prin masuri precum promovarea transportului public sau mersul cu bicicleta in centrele urbane si prin actualizarea legislatiei”.
Cercetatorii au verificat prezenta virusului pe filtrele pentru PM2.5 prezente in orasul Bologna, dupa care au efectuat simulari gratie supercomputerului Cresco6 al Enea, capabil sa efectueze 700 de mii de miliarde de operatii matematice pe secunda. ”Afinitatea dintre PM2.5 si Sars-CoV-2 este plauzibila – explica Arcangeli – numai ca simularea nu ne permite sa evaluam daca aceste interactiuni sunt suficient de stabile pentru a transporta virusul in atmosfera, sau daca dupa transportare, acesta isi mentine infectiozitatea. Prin urmare, nu poate fi exclusa posibilitatea ca virusul sa fie „captat” de PM, cu o reducere ulterioara a infectiozitatii si raspandirii, sau inactivat de aceasta interactiune puternica cu particulele”.
Puterea simularilor pe computer efectuate de acest studiu consta in capacitatea de a modela diferite tipuri de particule, variind atat concentratia, cat si compozitia chimica a poluantilor atmosferici. Prin urmare, aceste simulari pot reprezenta un instrument util pentru a evalua rapid posibila interactiune a particulelor fine cu virusi, bacterii sau alte tinte celulare relevante. ”Aceasta posibilitate s-ar putea dovedi utila pentru a contracara sau a controla raspandirea viitoarelor boli transmise prin aer in regiunile foarte poluate si pentru a oferi informatii utile pentru elaborarea planurilor de control al poluarii aerului”, conchide Arcangeli.

sursa: Rador Radio Romania

Continua sa citesti

Sanatate

De ce este importanta vitamina D pentru un sistem imunitar puternic?

Publicat cu

pe

Vitamina D este unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea noastra, deoarece joaca un rol cheie in reglarea nivelului de calciu si fosfor din organism, esential pentru sanatatea oaselor si dintilor.

De asemenea, are un rol important in sistemul imunitar si sistemul nervos. Una dintre cele mai mari surse de vitamina D este lumina soarelui. Cand pielea noastra este expusa la soare, produce vitamina D. In timpul iernii, insa, acest lucru devine foarte dificil. Prin urmare, este important sa obtinem suficienta vitamina D prin alimente sau suplimente.

Iata cateva dintre cele mai bune surse de vitamina D. ​​

Produsele din peste, cum ar fi somonul, sardinele, codul si tonul.
Uleiul de peste este cunoscut pentru continutul ridicat de vitamina D si poate fi consumat ca supliment.

Produsele lactate si ouale. Un fapt inedit este ca vitaminele si mineralele sunt concentrate in principal in galbenusul de ou.

Reclama

Ciupercile sunt, de asemenea, surse bune ale acestei vitamine.
Ficatul de vita – Aproximativ 90 g de ficat de vita inabusit contine 42 de unitati din aceasta vitamina valoroasa.

In unele tari, in care lumina soarelui este mai putin vizibila, produsele lactate sunt imbogatite cu vitamina D. In timpul iernii, cand riscurile diferitelor boli sunt mai mari, este extrem de important sa avem grija de sanatatea noastra si sa ne mentinem sistemul imunitar puternic.

sursa: Rador Radio Romania

Reclama
Continua sa citesti

hot news