Acasă Sanatate „Cu o durere de măsea a ajuns o legumă”. Un tânăr din...

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă”. Un tânăr din Constanța, în stare gravă de 2 luni!

Un tânăr este internat în stare gravă după ce a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa cu o durere de măsea. Familia sa acuză cadrele medicale că nu l-ar fi îngrijit corespunzător.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au reacţionat, marţi, printr-un comunicat de presă, în urma acuzaţiilor făcute în spaţiul public de familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate. Medicii sunt blamaţi pentru starea critică în care acesta se află, potrivit news.ro.

Astfel, unitatea medicală a precizat că pacientul a beneficiat până în prezent de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 de lei. Spitalul a prezentat şi costurile defalcate: analize de laborator – 5.245,79 de lei, investigaţii paraclinice de radiologie – 3.841,10 de lei (investigaţii de înaltă performanţă – 3.149.00 de lei), cheltuieli medicamente – 32.211,06 de lei, cheltuieli materiale sanitare – 15.235,95 de lei, intervenţii chirurgicale – 5.110,14 de lei, cheltuieli directe şi indirecte – 12.796,86 de lei.

„La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative. Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat”, a transmis Spitalul Judeţean Constanţa.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti au susţinut că personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor pacientului.

„Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate şi cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât, au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora. Precizăm ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS”, a menţionat sursa citată.

O rudă a bărbatului a afirmat, într-o postare pe o reţea de socializare, că de la o durere de măsea acesta a ajuns ”o legumă”.

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă. Îţi doresc sănătate, văru, şi să fii puternic. Noi îţi suntem alături şi cu gândul şi cu sufletul. Ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puţinele tale puteri. Calarau Ionuţ Marian – 31 ani şi 6 operaţii în nici 23 de zile şi în coma indusă de 2 luni!!!”, se arată în mesajul respectiv.

De asemenea, familia pacientului a acuzat că bărbatul nu ar fi fost îngrijit corespunzător.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSeful Casei de Pensii anunta modificari importante: „Vârsta de pensionare nu crește în România. Trebuie coroborată cu speranța de viață”
Articolul următorNationala de fotbal a Ungariei va juca sub drapelul care include Transilvania in Ungaria Mare