7.9 C
București
luni, martie 18, 2024
AcasăSocialA inceput exterminarea sacalilor din Delta Dunarii. Sunt considerati daunatori

A inceput exterminarea sacalilor din Delta Dunarii. Sunt considerati daunatori

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Locuitorii Deltei Dunării s-au plâns că şacalii le omoară animalele pe care le cresc în curţi şi le distrug grădinile cu legume şi le-au cerut autorităţilor să reducă numărul acestora, conform Agerpres.

Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi Vânătorilor Sportivi (AJVPS) din Tulcea a capturat luni, în prima zi a acţiunii de extracţie controlată a şacalilor din Deltă, şase exemplare. Acţiunea s-a desfăşurat în zona Ceatalchioi – Chilia Veche – Pardina, se va extinde miercuri şi la nivelul zonei Dunavăţu – Mahmudia – Murighiol.

„Ieri (luni – n.r.), acţiunea s-a desfăşurat doar într-o singură zonă şi vrem să o extindem în perioada următoare şi în celelalte zone. S-au prins doar cinci, şase exemplare. Sigur însă mâine (miercuri – n.r.) vânătoarea va avea loc în zona Dunavăţu – Mahmudia – Murighiol. Pe lângă localnici, la partidele de vânătoare, participă şi membri ai asociaţiilor din alte judeţe”, a precizat preşedintele AJVPS Tulcea, Tudorel Oancea.

Maximum 400 de exemplare
El a mai spus că toate persoanele care participă la acţiunile de extracţie a şacalilor din Deltă trebuie să îndeplinească cerinţele legislaţiei în vigoare şi a amintit că în termen de 120 de zile din zonă trebuie scoase maximum 400 de exemplare.

Potrivit sursei citate, grupurile de vânători numără până la 10 membri şi sunt însoţiţi de un agent ecolog al ARBDD.

În Delta Dunării, parte a reţelei internaţionale a rezervaţiilor biosferei în cadrul Programului „Omul şi biosfera” lansat de UNESCO, sit Patrimoniu mondial UNESCO, Zonă umedă de importanţă internaţională mai ales ca habitat al păsărilor de apă, Convenţia Ramsar, vânătoarea a fost interzisă în 2011, însă în anul următor Parlamentul a decis ca acţiunea să se desfăşoare, cu avizul Academiei Române, doar în cazul mamiferelor care afectează gospodăriile localnicilor.

Ultimele stiri