27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăSocialSanatateVeste buna! Premierul Nicolae Ciucă: Asigurăm finalizarea și operaționalizarea a trei centre...

Veste buna! Premierul Nicolae Ciucă: Asigurăm finalizarea și operaționalizarea a trei centre de arși, la Timișoara, Târgu Mureș și București

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aprobă o ordonanța de urgență pentru operaționalizarea a trei centre de arși, la spitalele Grigore Alexandrescu din București și spitalele județene din Timișoara și Târgu Mureș.

”În ședința de guvern de azi am discutat despre construirea a trei noi spitale de arși la Timișoara, Târgu Mureș și unul pentru copii, în București. Proiectul de la Târgu Mureș este cel mai avansat, lucrările urmând să înceapă în luna iunie a acestui an, iar pentru celelalte două, construcția va începe cel târziu în luna septembrie.
Când vor fi gata în prima jumătate a anului 2025, cele trei spitale vor oferi în total 31 de paturi pentru marii arși, 20 de paturi pentru pacienți în stare intermediară și 58 de săli de operație.
În ședință, am mai făcut o reiterare a fondurilor europene pe care România le are la dispoziție în această perioadă. Avem șansa să atingem obiectivul de absorbție a cel puțin 90% din banii aferenți exercițiului financiar 2014-2020. Sistemul informatic pentru apelurile pe proiecte în exercițiul financiar 2021-2027 va fi gata curând, iar depunerea acestora va demara pe 16 mai.” a declarat premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Ultimele stiri