Acasă Retail Cu o investitie de aproape 70 de milioane lei, Lidl a deschis...

Cu o investitie de aproape 70 de milioane lei, Lidl a deschis al treilea centru logistic din Romania. Depozitul aprovizioneaza magazinele centrul si vestul tarii

104

Discounterul german Lidl nu investeste doar in deschiderea de magazine noi. Compania a terminat de curand constructia celui de-al treilea centru regional de distributie din România, la Iernut, în judetul Mures.

Depozitul a fost realizat cu ajutorul firmei Baumeister, controlată de familia Adamescu si se intinde pe o suprafata de 49.400 de metru patrati. Surse din cadrul Primariei Iernut ne-au declarat ca intreaga constructie a fost realizata in urma unei investitii totale de aproape 70 de milioane de lei. Colaborarea dintre Lidl-Schwartz si firma locala de constructii nu este o premiera. Pe site-ul Baumeister mai sunt prezentate doua constructii realizate de acesta companie pentru lantul comercial german. Este vorba despre Kaufland Logistic Parc, din Ploiesti si despre Parcul Logistic Kaufland, din localitatea Mihai Viteazu, judetul Cluj. Ambele depozite au o suprafata de 50.000 de metri patrati.

Noul centru regional facilitează distributia produselor alimentare si nealimentare către magazinele din centrul si vestul tării. Depozitul a creat peste 150 de locuri de muncă, o mare parte dintre angajati fiind chiar din orasul Iernut.

Este cel de-al treilea centru regional de distributie Lidl în România, primele două aflându-se în localitătile Nedelea (lângă Ploiesti), respectiv Chiajna (lângă Bucuresti). Împreună, cele trei depozite deservesc reteaua de 148 de magazine Lidl din întreaga tară. Lantul de retail va continua investiţiile în România în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. Lidl are în prezent mai mult de 3.000 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central. Numărul magazinelor retailerului german în România va creşte, până în luna februarie a anului viitor, la 160.

 

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos