29.2 C
București
duminică, iulie 7, 2024
AcasăACTUALITATECu ochii la Olanda, ne-a ”lucrat” Austria: Viena blocheaza accesul Romaniei in...

Cu ochii la Olanda, ne-a ”lucrat” Austria: Viena blocheaza accesul Romaniei in Schengen!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Armata austriaca se incalta din Romania!

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Comisia UE dorește ca Croația, Bulgaria și România să fie incluse în spațiul Schengen. Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner se pronunță împotriva acestor acțiuni, informează publicația Kurier.at.

Context: „Comisia Europeană a votat în favoarea extinderii spațiului Schengen fără control la Bulgaria, Croația și România. Este timpul să le urăm bun venit”, a declarat miercuri, la Bruxelles, comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Autoritatea de la Bruxelles a solicitat statelor UE să permită acestor trei state membre să participe „pe deplin” la spațiul Schengen. Votul urmează să aibă loc la Bruxelles la 8 decembrie și este necesară unanimitatea.
Acum, însă, rezistența la acest pas este în creștere. Austria este, de asemenea, unul dintre oponenții extinderii, după cum a precizat ministrul de interne, Gerhard Karner (ÖVP) pentru KURIER.

„Este un moment inoportun să votăm extinderea acum, dacă sistemul frontierelor externe nu funcționează”.

„Factorul declanșator al rezistenței este fluxul de refugiați care se varsă în Balcani spre Europa Centrală. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu au fost înregistrați în nicio altă țară din UE”, potrivit Ministerului de Interne austriac.

Aceasta înseamnă că extinderea va fi un subiect fierbinte la reuniunea specială de săptămâna viitoare a miniștrilor de interne. Mai ales când Croația este deja aproape de a adera la spațiul Schengen. Cu toate acestea, nu va exista un vot special pentru Croația, deoarece președinția cehă dorește să supună aderarea la vot doar într-un bloc comunitar. Gerhard Karner: „Extinderea unui sistem defect nu poate funcționa. Situația din Europa arată în mod clar că protecția frontierelor externe a eșuat”, a spus oficialul austriac.

Ultimele stiri