12.8 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăStirea zileiCulmea RĂZBOIULUI: Rusia a propus în Consiliul de Securitate al ONU un...

Culmea RĂZBOIULUI: Rusia a propus în Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie care cheamă la o ‘încetare umanitară a focului’ în Gaza!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Rusia, stat agresor in cazul invadarii Ucrainei se implica activ in medierea conflictului dintre Israel si atacatorii din Fasia Gaza.

Suntem convinsi ca Consiliul de Securitate trebuie sa actioneze pentru a pune capat acestei bai de sange si a relansa negocierile de pace in scopul de a stabili un stat palestinian, asa cum este prevazut de mult timp’, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, dupa o reuniune cu usile inchise a Consiliului privind situatia umanitara in Fasia Gaza, aflata sub asediu.

‘In aceasta optica, noi am facut sa circule un proiect de rezolutie al Consiliul de Securitate care cheama la o incetare umanitara a focului, deplin respectata, si la un ajutor umanitar fara obstacole, si care condamna toate violentele si toate actele de terorism’, a adaugat el.

Potrivit ambasadorului, Rusia este pregatita sa medieze intre Israel si palestinieni.

Textul proiectului de rezolutie, consultat de AFP, cheama la o ‘incetare umanitara a focului imediata, durabila si deplin respectata’, si ‘condamna ferm toate violentele si ostilitatile impotriva civililor si toate actele de terorism’. El nu numeste insa Hamas, dupa ce SUA cerusera acum cateva zile Consiliului sa condamne clar ‘actele teroriste odioase’ ale miscarii islamiste palestiniene.

Potrivit ambasadorului rus, unele state membre au fost ‘pozitive’ fata de textul propus, altele mai putin.

Fara a da detalii, el i-a criticat pe occidentali, mai ales Statele Unite, care ‘poarta in mare masura responsabilitatea razboiului iminent in Orientul Mijlociu’, si pe presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care ‘spune ca UE sta alaturi de Israel, dar inchide ochii la atacurile aeriene israeliene impotriva infrastructurile civile din Fasia Gaza’.

In timp ce Consiliul de Securitate este in mod regulat divizat cu privire la acest dosar, ambasadorii s-au aratat prudenti dupa reuniunea de vineri.
sursa: Agerpres

Ultimele stiri